Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Osmanlı kültürü denizde de yaşatılsın

Osmanlı kültürü denizde de yaşatılsın

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Geleneksel ulaşım araçlarımızı, şehrin simgesi yandan çarklı vapurları, kancabaşları İstanbul sularında görmek, Osmanlı'nın deniz kültürünü yaşatacak

bİstanbul'un fethinin 562.yıl dönümü dolayısıyla İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile gerçekleştireceği III. Uluslararası Osmanlı İstanbulu Sempozyumu'nda "Osmanlı ve Boğaziçi'nde Kayık" konusunda bir sunum yapacak olan Türkiye Anıt Çevre Turizm Değerlerini Koruma Vakfı Başkanı Dr. M. Sinan Genim, sempozyum öncesi değerlendirmelerde bulundu. Dünyada deniz ulaşımına Venedik kadar önem veren neredeyse başka bir şehrin bulunmadığını belirten Dr. M. Sinan Genim: "Geleneksel ulaşım araçlarımızı, kayıkları, şehrin simgesi yandan çarklı vapurları, piyadeleri, kancabaşları İstanbul sularında görmek Osmanlı'nın deniz kültürünü yaşatacak, turizmimize ayrı bir zenginlik ve renk katacaktır. Venedik, Hong Kong, Singapur yapmış, biz niye yapmayalım? Artık hız çağındayız ve yavaşlığa tahammülümüz yok. Elbette deniz altından bağlantılar, metro veya lastik tekerlekli ulaşım için yeni çalışmalar yapılacaktır fakat Venedik geçmişten kalan "gondol" kültürünü devam ettirirken, bizim geleneksel ulaşım araçlarımızı unutmamız doğrusu gücüme gidiyor. Biz niye geçen yüzyılın yandan çarklı vapurlarından birkaç tane yapıp, Boğaz veya Haliç gezileri için kullanmayalım? Venedik, Hong Kong ve Singapur yapmış. Biz neden yapmayalım?" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...