Gören bir daha geliyor

Gören bir daha geliyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Dünyanın ikinci büyük park kanyonu projesi 2 ayda 70 bin ziyaretçi ağırladı.

AHMET SIRRI ARVAS
Geçtiğimiz aylarda açılışı yapılan Uşak'ın Ulubey ilçesindeki büyük park kanyonu, ziyaretçilerle dolup taşıyor. Amerika'daki Arizona Kanyonlarından sonra dünyanın ikinci büyük kanyonu olarak bilinen Ulubey Kanyonlarına yapılan "Park Kanyonu"nu Uşak'a yeni bir canlılık katıyor.
Gören bir daha geliyor

Uşak Valisi Seddar Yavuz, Park Kanyon ve Cam Teras projesinin bir başlangıç olduğunu belirterek, ilerleyen dönemde kanyon zeminine ziyaretçilerin inmesini kolaylaştıracak asansör projesi, ve teleferik hattını hayata geçireceklerini söyledi. Ayrıca kanyonla ilişkili olarak çevre düzenlemesi, konaklama alanlarının yapılacağını söyleyen Vali Yavuz; "Dünyanın en uzun ikinci kanyonu olarak bilinen Ulubey Kanyonları'nın turizme kazandırılması için bir dizi çalışma yürüttük. Bölgenin turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi için gereken çalışmalarımız devam etmekte. İlçede konaklama tesislerinin yapılmasıyla bölgeye çok sayıda yerli ve yabancı turistin gelmesini bekliyoruz. Bölge, ilimizin en önemli turizm bölgesi. Cam Teras ilgi çekici ve güzel bir proje. Binlerce kişinin Cam Teras üzerinden kanyonları izlemeye geldiğini görmek büyük mutluluk" dedi. nbsp;Sadece bu proje ile yetinmediklerini, marka şehirler ve marka ilçeler üzerinde çalıştıklarını da belirten Uşak Valisi, "Horasan erenlerinden Hacım Sultan, Şeyh Ahmed Semerkandi, Alaaddin Uşşaki, Hasan Hüsameddin Uşşaki türbelerinin bulunduğu yerdeki camilerin onarılması ve külliyenin yenilenme projesi de hayata geçiriliyor" dedi.
Gören bir daha geliyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...