Dünya çocukları Türkiye türküsü söyleyecek

Dünya çocukları Türkiye türküsü söyleyecek

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Türkiye'nin yerli çizgi film karakterleri Pepee, Pisi, Laliko, RGG AYAS ve AYDAMAYA, dünya eğlence fuarında tanıtılacak...

Çocukların sevgilisi olan yerli çizgi film karakterleri Cannes'da dünya çocuklarına tanıtılacak. Dünya televizyon endüstrisinin en önemli ve prestijli organizasyonlarından olan MIPCOM Fuarı'na Kids&Teens kategorisiyle katılacak olan Düşyeri Film Stüdyoları, karakterlerini MipJunior Fuarı'nda tanıtacak. Karakterlerin başarılarının da anlatılacağı fuarla ilgili bilgi veren Düşyeri Çizgi Film Stüdyoları Kurucu Ortağı ve Planet Çocuk Genel Yayın Yönetmeni Ayşe Şule Bilgiç, “Pepee, çocuklarla buluştuğu ilk günden itibaren çok sevildi. Hem çocuklar hem ebeveynler Pepee şarkılarını ezberledi, onun neşeli dünyasıyla keyiflendi, mutlu oldu. Pepee'nin ardından Düşyeri karakterleri de çok sevildi. 2015 yılı Ocak ayı itibarıyla güçlerimizi birleştirdiğimiz Planet Çocuk da izlenme rekorları kırarak çalışmalarımızın meyvesini verdi. Şimdi ise amacımız Düşyeri karakterlerini dünya çocuklarıyla buluşturmak” dedi.
Düşyeri Film Stüdyoları, Avrupa İş Ödülleri'nde ulusal şampiyonlardan biri olurken, Leliko çizgi dizisi Rusçaya çevrildi. YouTube'da yayınlanıp büyük izleyici sayısına ulaştıktan sonra da İngilizceye çevrildi. Bu başarıları değerlendiren Bilgiç, “Markalarımızı 'dünyaya söyleyecek sözümüz var' sloganı ile dünyaya açıyoruz. Yabancı ülkelerdeki çocukların türkülerimizi söyleyecek olması bizi çok heyecanlandırıyor” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...