Kütüphaneden çıkmadık

Düzenleyen:
Kütüphaneden çıkmadık

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren bin 137 halk kütüphanesi geçtiğimiz sene 23 milyon okuyucuya hizmet verdi.

Damla Peker ANKARA -  Bir dönem unutulmaya yüz tutan Halk Kütüphaneleri şu günlerde “Altın Çağ”ını yaşıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren bin 137 halk kütüphanesi, geçtiğimiz yıl 23 milyon okuyucuya hizmet verdi. Kütüphanelere en çok üyesi olan şehirler Ankara, İzmir, Diyarbakır, İstanbul, Konya ve Manisa oldu. Kütüphanelerin fizikî şartlarını yenileyerek daha kullanışlı hale getirmeye çalışan Bakanlık, kitap sayısının arttırılması yönünde çalışmalar da gerçekleştirdi. 2002 yılında 12,5 milyon adet kitaba sahip olan halk kütüphaneleri, 2016 yılı sonu itibarıyla bu rakamı 19 milyona çıkardı.

42 GEZİCİ KÜTÜPHANE
Yerleşik kütüphane hizmetinden yararlanamayan, köy ve kasabalarda yaşayan vatandaşlara mobil kütüphanelerle ulaşan Bakanlık, 42 gezici kütüphane aracı ile bin 165 noktaya hizmet götürdü. Bu hizmet sayesinde 308 bin kişi kitaplarla buluşma imkânı yakaladı. Bin 137 halk kütüphanesinde artık sadece kitaplar okunmuyor. Sosyal programların da düzenlendiği halk kütüphanelerinde geçtiğimiz yıl 4 bin 24 kültürel faaliyet tertiplendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...