HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Resmin önderleri bir arada

Düzenleyen: /
Resmin  önderleri bir arada
Arkas Koleksiyonu’nda Post- Empresyonizm, Sergi, Haber

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden 48 sanatçının 102 eseri, “Arkas Koleksiyonu’nda Post- Empresyonizm” sergisinde bir araya geliyor.

Türkiye’de Post-Empresyonizm üzerine açılan en büyük sergi olma özelliğini taşıyan sergi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı. 19. asrın sonlarına damgasını vuran sanat akımı Post- Empresyonizm’in çarpıcı eserlerinin görülebildiği serginin küratörlüğünü Nico Filidis üstleniyor. Bu eserlerin, Türk resim tarihi açısından taşıdığı öneme dikkat çeken MSGSÜ Rektörü Prof. Yalçın Karayağız “Bu sergi, D Grubu olarak adlandırdığımız akademi hocalarımızın, diğer adıyla Üçüncü Dönem Türk Sanatçıları’nın, hemen hepsine önderlik etmiş sanatçıların eserlerinden oluşmaktadır. Renoir’dan Georges Braque’a kadar 102 eseri buraya getirmek olağan üstü bir serüven.” diye konuştu. “Sergisi 6 Kasım’a kadar MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezinde görülebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...