Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gişede başarılı olan filme teşvik

Gişede başarılı olan filme teşvik

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Bir milyon ve üzeri seyirciye ulaşan yerli filmlerin yapımcıları, eğlence vergisinin yüzde 25’i nispetinde destek alacak.

Damla Peker ANKARA

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geçtiğimiz sene tamamlanan yeni Sinema Kanunu Taslağı bu ay Meclis gündemine geliyor. Sinema sahasında faaliyet gösteren yönetmen, senarist, oyuncu ve yapımcı meslek birlikleri temsilcilerinin görüşleri alınarak hazırlanan kanun taslağında sinemaya katkı sağlayacak düzenlemeler yer alıyor. Kanun taslağına göre, gişede başarılı olan ve ekonomik katkı sağlayan filmlerin yapımcılarına teşvikler verilecek. Bir milyon ve üzeri seyirciye ulaşan yerli filmlerin yapımcıları, bir sonraki projelerinde kullanılmak üzere sağladıkları eğlence vergisinin yüzde 25’i nispetinde destek alacak.
Türkiye’ye yabancı film yapımcılarını çekmek için yeni düzenlemeler yapıldı. Bu çerçevede Türkiye’de film çekecek olan yabancı yapımcılar, ülkemizde harcadıkları tutarın yüzde 30’una kadarını geri alabilecek. Öte yandan vatandaşların en çok şikâyet ettikleri film öncesi uzun reklam gösterimlerine sınırlama geliyor. Artık film öncesi en fazla 15 dakika reklam gösterilebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...