Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Gişede başarılı olan filme teşvik

Gişede başarılı olan filme teşvik
Fotoğraf Başlığı Gisede basarili olan filme tesvik

Bir milyon ve üzeri seyirciye ulaşan yerli filmlerin yapımcıları, eğlence vergisinin yüzde 25’i nispetinde destek alacak.

Kaydet
a- | +A

Damla Peker ANKARA

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geçtiğimiz sene tamamlanan yeni Sinema Kanunu Taslağı bu ay Meclis gündemine geliyor. Sinema sahasında faaliyet gösteren yönetmen, senarist, oyuncu ve yapımcı meslek birlikleri temsilcilerinin görüşleri alınarak hazırlanan kanun taslağında sinemaya katkı sağlayacak düzenlemeler yer alıyor. Kanun taslağına göre, gişede başarılı olan ve ekonomik katkı sağlayan filmlerin yapımcılarına teşvikler verilecek. Bir milyon ve üzeri seyirciye ulaşan yerli filmlerin yapımcıları, bir sonraki projelerinde kullanılmak üzere sağladıkları eğlence vergisinin yüzde 25’i nispetinde destek alacak.
Türkiye’ye yabancı film yapımcılarını çekmek için yeni düzenlemeler yapıldı. Bu çerçevede Türkiye’de film çekecek olan yabancı yapımcılar, ülkemizde harcadıkları tutarın yüzde 30’una kadarını geri alabilecek. Öte yandan vatandaşların en çok şikâyet ettikleri film öncesi uzun reklam gösterimlerine sınırlama geliyor. Artık film öncesi en fazla 15 dakika reklam gösterilebilecek.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Kültür - Sanat
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.