Adrenalin tutkunları

Adrenalin tutkunları

MAGAZİN Haberleri

Kimi metrelerce yükseklikteki düz binalara hiçbir tedbir almadan tırmanırken, kimi kendini hava boşluğuna bırakıyor.

Adrenalin tutkunları dünyanın her yerinde ilginç aktiviteler gerçekleştiriyor. nbsp;
Adrenalin tutkunları

Amerikalı cambaz Nik Wallenda, Chicago'da gökdelenler arasında gerilen ipler üzerinde arka arkaya gerçekleştirdiği iki yürüyüşle dünya rekoru kırdı. 35 yaşındaki Wallenda, milyonlarca kişinin nefeslerini tutarak izlediği gösterisini hiçbir güvenlik tedbir olmadan gerçekleştirdi. Wallenda'nın düşme ihtimaline karşı televizyon canlı yayınında görüntüler, 10 saniye gecikmeli olarak verildi. Wallenda önce, iki gökdelenin arasında gerilen ipin üzerinde Chicago nehrini geçti. Cambaz daha sonra gözleri bağlı olarak Marina City kuleleri arasına gerilen ipin üzerinde yürüdü.

Adrenalin tutkunları

"Rekortmen" Namık Ekin

2004 yılında yeni bir rekor için dalan Emekli SAT komandosu Namık Ekin, 26 saat kaldığı su altında, 38 km 350 metre yüzdü. Ekin, 28 yıl önce 24 saatte 34 km 850 metre yüzen ABD'li su altıcı Tony Rebel'in rekorunu kırdı. 2007 yılında 'Karadeniz'den Marmara'ya su altında yüzme' rekoru için Rumeli Feneri'nden suya dalan Namık Ekin, İstanbul Boğazı'ndaki 52 kilometreyi 13.5 saatte tamamlayarak yeni bir başarıya da imza attı.

Adrenalin tutkunları

Uzaydan dünyaya atladı
14 Ekim 2012 günü dünyada tarihî bir olay yaşandı. 43 yaşındaki emekli paraşütçü Avusturyalı sporcu Felix Baumgartner, kendi başına helyum balonu ile 2 saat 21 dakikada stratosfere çıktı (39 km) ve kendini serbest düşme ile boşluğa bıraktı. Felix, 40 saniye sonra ses duvarını (1224 km/h) aştı. Hızı saatte 1342 km'ye ulaştı ve yere sağ salim yaklaşık 10 dakikada indi. Felix bu atlayış için 5 yıl çalışmış ve kendisine astronotlar gibi sürtünmeye karşı özel uzay giysisi hazırlanmış.

Adrenalin tutkunları

Gerçek "Örümcek Adam" Fransız AlaIn Robert
Alain Robert, Havana'da 27 katlı, 126 metre yüksekliğindeki Habana Libre otelinin tepesine tırmanışını, halatsız ve aşağıda güvenlik filesi olmadan yarım saatte tamamladı. Tırmanışı, yüzlerce kişi heyecan içinde izlerken, 50 yaşındaki Alain Robert, Habana Libre'ye tırmanırken başlıca endişesinin, binanın yüksekliği değil kolayca kırılabilen dış cephesi olduğunu söylemişti. Daha önce Chicago'da eski Sears Tower'a, New York'ta Empire State binasına, San Francisco'da Golden Gate köprüsüne tırmanan Alain Robert, 2 yıl önce 828 metre uzunluğundaki dünyanın en yüksek binası Dubai'deki Burç Halife'ye 6 saatte tırmanmış, bu tırmanışı sırasında bazı güvenlik gereçleri kullanmıştı. Tırmanışı için Kübalı yetkililerin iznini bekleyen Alain Robert, başka ülkelerde izinsiz tırmanışları yüzünden tutuklanmıştı.
Adrenalin tutkunları

Paraşütsüz UÇUŞ
Dünyanın en çılgın sporcularından Travis Pastrana, 3810 metre yükseklikteki uçaktan paraşütsüz atladı. Karın üstü ve kollarını yana açarak düşüşünü yavaşlatmaya çalışan Pastrana'yı havada, aynı uçaktan atlayan üç paraşütçü yakalayarak yere güvenli indirdi. Kendisine havada eşlik edecek paraşütçü bulmakta zorlandığını itiraf eden Pastrana, "Bu ağır sorumluluğu sadece Porto Riko'da ekstrem atlayışlar yapan paraşütçüler kabul etti" dedi. Onu kurtaran paraşütçülerden Scott Palmer deneyimi, "Arkasından atlayıp, hızla ona doğru yöneldim. Arkasından tutarak yumuşak bir iniş yapmasına yardımcı olduk" diye anlattı. nbsp;
Adrenalin tutkunları

Kobralarla dans ediyor
Taylandlı yılan bakıcısı adamın kobralarla dansı izleyenleri hayrete düşürdü. Altı tane yılanı etrafına sıralayan bakıcı, müzik eşliğinde korkusuzca kobralarla dans etti. Uzun süre dans eden bakıcı gösterisini nbsp;problemsiz bir şekilde bitirdi.
GİZEM DUMAN









UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...