Fatma Girik: 56 yıllık hayat arkadaşımdı

Fatma Girik: 56 yıllık hayat arkadaşımdı

MAGAZİN Haberleri

Fatma Girik, Memduh Ün için “O benim her şeyimdi. Ben ailemden çok onunla birlikteydim” dedi.

Türk sinemasının ünlü yapımcı ve yönetmenlerinden Memduh Ün, dün hayata veda etti. 95 yaşında vefat eden efsane sinema adamı, dokuz aydan beri yaşlılığa bağlı nedenlerden dolayı akciğerlerinde sıvı birikmesi, yüksek tansiyon nedeniyle Bodrum'da tedavi gördüğü hastanenin yoğun bakım ünitesinde tutuluyordu. Sanatçının 56 yıllık hayat arkadaşı ve meslektaşı Fatma Girik, aylarca başının ucundan ayrılmadığı hayat arkadaşı için duygularını gözyaşları içinde ifade etti: “ O benim her şeyimdi. 56 yıllık hayat arkadaşımdı. Ben ailemden çok onunla birlikteydim. Hala inanamıyorum.” Acı haberi alan yönetmenin yakınları, meslekten dost vce tanıdıkları, Fatma Girik'i arayarak taziyelerini bildirdi. Memduh Ün için 19 Ekim Pazartesi günü saat 11:00'de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Profesör Sami Şekeroğlu Sinema - TV Merkezi'nde bir anma töreni düzenlenecek. Ün, 20 Ekim'de Bodrum Torba Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.


Melodram ve polisiye ustası
14 Mart 1920'de İstanbul'da dünyaya gelen Memduh Ün, Türk sinemasına yönetmen, yapımcı, senarist ve oyuncu olarak uzun yıllar hizmet verdi. Profesyonel futbol hayatı da olan Ün, Beşiktaş'ın 1940-1941 yılı şampiyonluğuna büyük katkı yapmıştı. Sanatçı, 41 filmde oyuncu olarak görev almış, 75 filme yönetmen olarak imzasını atmış, 121 filmin yapımcılığını üstlenmiş ve 33 filmin senaristliğini yapmıştır. Melodram ve polisiye türünde Türk sinemasının en başarılı örneklerini vermiştir. Ünlü sinemacıların yetişmesinde de katkıları olan Ün, , 'Zıkkımın Kökü', 'Deli Deli Küpeli', 'Kanlı Nigar', 'Postacı', 'Devlet Kuşu', 'Ezo Gelin', 'Leyla ile Mecnun', 'Çöl Kartalı', 'Kerem ile Aslı', 'Battal Gazi Destanı', 'İnsanlar Yaşadıkça', 'Köroğlu', 'Ayşecik', 'Yetim Ömer', 'Öp Babanın Elini' gibi pek çok filme yönetmen, yapımcı ya da oyuncu olarak imza attı.


Ardında popüler eserler bıraktı


- Cüneyt Arkın: Türk Sinemasını var edenlerdendi Memduh Ağabey. Sinema onun annesi, babası, sevgilisi, eşi, çocuğu, dostu ve arkadaşıydı.


-  Türkan Şoray: Ün sinemanın temel taşlarından biriydi. Maalesef ki onu da yitirdik. Sevgili arkadaşım Fatma Girik'in acısını yürekten paylaşıyorum.


-  Selda Alkor: Sonbaharı sevmemeye başladım artık. Büyük isimler tek tek veda ediyorlar... Ün, sinema için çok değerli, kendine has tarzı olan yönetmenlerden biriydi.


-  Hülya Koçyiğit: Ardında çok değerli eserler bıraktı ve yeni sinemacılara ilham verdi. 


-  Selma Güneri: Sinemaya büyük yapıtlar kazandırmış çok değerli hocamızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum. Vefalı eşi Fatma Girik'e sabır diliyorum.


- Filiz Akın: Aksi görünüşünün ardında pamuk gibi bir kalbi vardı. Sinemada bir akım oluşturmak istedi. Hiçbir zaman yeri doldurulmayacak.


- Perihan Savaş: Kendisine çok büyük bir saygım vardı. Sinemamız için büyük kayıp. Fatma Girik'e de sabırlar diliyorum.


- Hale Soygazi: Memduh Ün sinemamızın  temel taşlarından biridir. Türk Sineması'nın başı sağ olsun. Fatma Girik'in acısını paylaşıyorum.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...