Türkân Şoray: Tekelleşmenin kurbanı oldum

Düzenleyen:
Türkân Şoray: Tekelleşmenin kurbanı oldum

MAGAZİN Haberleri

Şoray “Çok büyük haksızlıklar yaşanıyor sinema sektöründe. Birtakım güçler ele geçirmiş sinemaları ve sinemacıları. Herkese eşit davranılmıyor” dedi.

Murat Öztekin İSTANBUL - Yazarlığı çok sevdiğini ve sinemaya kırgın olduğunu söyleyen ünlü sanatçı Türkân Şoray “Belki bundan sonra sinema yapmam” dedi. Şoray, ikinci baskısı geçtiğimiz günlerde İş Bankası Kültür Yayınlarından çıkan “Sinemam ve Ben” adlı kitabının İş Sanat Konser Salonu’ndaki basın tanıtımına katıldı. Etkinlikte yöneltilen soruları cevaplayan sanatçı, sinemada yaşanan sıkıntılara değinerek, yönetmenliğini üstlendiği “Uzaklarda Arama” isimli filmde yaşadıklarına dair “Çok büyük haksızlıklar yaşanıyor sinema sektöründe. Bir tekelleşme var. Maalesef ki, onun kurbanı olduk biz de. Kızım daha enerjik, genç. O, bu işe devam edecek ama ben biraz kırgınım. Yani sinemayı tamamen bıraktım da diyebilirim. Aslında kalbime göre katiyen sinemasız yaşamam mümkün değil ama o duygular içindeyim şu an” diye konuştu. Usta sanatçı, sinemanın sanat olmasının yanı sıra ticari olduğunun da altını çizerek “O zaman da (Yeşilçam dönemi) ticari gayelerle film çekiliyordu ama şimdi farklı bir sistem oluşmuş. Birtakım güçler ele geçirmiş sinemaları ve sinemacıları. Yani istedikleri filme destek oluyor, bazı filmleri önemsemiyorlar. Herkese eşit davranılmıyor. O yüzden de ben dizilerde de oynamayı düşünmüyorum. Diziler de dehşet bir yarış hâlinde. O kadar emek verilip çalışılıyor. Üç bölüm sonra kaldırılıyorlar. Bunlar çok yıpratıcı olaylar” değerlendirmesinde bulundu. 

50 YIL KİTAPTA
Kitabında tamamen kendi tecrübelerini paylaştığının altını çizen Türkân Şoray “Kitabı alanlar, 50 yıllık Türk sinemasını tanıyacak. ‘Neler yaşanmış’ diyecek. Bu benim için bir görevdi. Sinema bana çok şey verdi” dedi. 

 

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...