Davutoğlu: Türkiye Kobani'ye köprü açmayacak

Davutoğlu: Türkiye Kobani'ye köprü açmayacak

Politika Haberleri

Suriye'deki gelişmeleri de değerlendiren Başbakan Davutoğlu: 'Türkiye, Kobani'de yardım amaçlı da olsa bir koridor açmayacak. Biz bu işe bulaşmayacağız.'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün partisinin Karadeniz bölgesi milletvekilleri ile basına kapalı bir toplantı yaptı. Edinilen bilgilere göre, toplantıda söz alan 20'ye yakın AK Partili milletvekili son yaşanan terör eylemlerinden duydukları endişeyi dile getirdi. Ancak İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı yeni iç güvenlik paketiyle de Türkiye'nin özgürlüklerinden taviz vermemesi gerektiğine dikkat çektiler. Davutoğlu ise güvenlik paketine yönelik endişe edecek bir durumun olmadığını belirterek şöyle konuştu: "Kesinlikle temel hak ve hürriyetlere aykırı bir düzenleme olmayacak. AB normlarını esas alacağız. Önleyici kolluk kuvvetlerinin elinin güçlenmesi konusunda bazı adımlar atılacak. Şu anda savcı izni olmadan bomba ihbarı yapılan bir araç bile aranamıyor. Bunu yeni öğrendim ve açıkçası şaşırdım. Ama insanların özgürlüklerinden, temel haklarından kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Polisin yetki aşımı yapması durumunda ağır müeyyideleri olacak. İçişleri hazırlığını tamamladı. Pazartesi Bakanlar Kurulu'nun imzasına açmayı ve önümüzdeki hafta Meclis'e göndermeyi planlıyoruz."

KOBANİ'YE KORİDOR AÇMAYIZ
Suriye'deki gelişmeleri de değerlendiren Başbakan Davutoğlu, Türkiye'ye Kobani'ye yardım koridoru açılması konusunda baskı yapıldığını belirterek şöyle konuştu: "Suriye'den kaçan mağdurlar arasında bir ayrım yapmamız söz konusu değil. nbsp;Ama Türkiye orada yardım amaçlı da olsa bir koridor açmayacak. Biz bu işe bulaşmayacağız. Kobani-Türkiye bağlantısı diye bir bağlantı kurmayız. Buna izin versek o zaman Araplar Araplara, Türkmenler de Türkmenlere yardıma giderse ne olacak? Böyle bir şey mümkün değil. Türkiye Kobani konusuna bulaşmaz. Gelenlere kucak açarız, Suriye'ye dönmek isteyenlere de izin veririz ama koridor açılmasına kesinlikle sıcak bakmıyoruz."
Davutoğlu, İçişleri Bakanlığı'nda aldığı brifinge verilen arada yaptığı açıklamada ve gazetecilerin sorularına verdiği cevapta da özetle şunları söyledi: Herkesin ifade ve gösteri hakkını muhafaza edeceğiz, burada bir sınırlama olmaz. İç güvenlik reformu, özgürlüklerimizi de teminat altına alıyor. Kesinlikle özgürlük alanımızdan, demokratikleşmeden hiçbir surette taviz vermeyeceğiz. 'Türkiye otoriterleşiyor' kampanyasına karşı uyarıyorum: Türkiye'ye kesinlikle Avrupa'da veya dünyanın herhangi bir demokratik, hukuk devletinde olan kuralların dışında hiçbir şey gelmeyecek.

MASKELİ?EYLEMCİYE?GÖZALTI
Ancak birisi şiddet kullanıyorsa bunlara da kesinlikle tolerans gösterilmeyecek. Birisi çıkar da bu yasada 'molotofkokteyli artık suç sayılıyor, bomba sayılıyor' derse, evet bomba sayılacak. Eğer o molotofkokteyliyle hasta taşıyan ambulans yakılıyorsa kimse bize özgürlükten bahsetmesin. Eğer birisi 'maske takılması engelleniyor, özgürlük engelleniyor' diyorsa evet, maske takılmayacak. Maske takan alıp, götürülüp, tedbir alınacak. Maske takan kişi şunu deklare etmiş oluyor; ben kimliğimi gizliyorum, suç işlemeye hazırım. Polise sınırsız bir yetki verilmesi söz konusu değil, hepsi sınırlı, kısıtlı, tanımlanmış yetkiler olacak.

Yücel Kayaoğlu - ANKARA nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...