O işletmeye jet cevap: Kimse kusura bakmasın...

O işletmeye jet cevap: Kimse kusura bakmasın...

Politika Haberleri

Ermenek'te gerçekleşen maden kazası için "doğal bir afet" savunması yapan işletmeye Bakan Yıldız'dan sert yanıt.

Karaman'ın Ermenek ilçesinde meydana gelen kaza sonucu madende mahsur kalan 18 işçinin kurtarılma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bölgedeki çalışmaları koordine eden Enerji Bakanı Taner Yıldız ve Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan Ermenek'teki son durumu aktarmak için gazetecilerin karşısına çıktı.
NASIL BİR SONUÇLA KARŞILAŞACAĞIZ BİLMİYORUZ
Çalışmaların güvenlik ekiplerinin can güvenliği için yavaş ilerlediğini belirten Ulaştırma bakanı Lütfi yılmaz şöyle konuştu;
"İlerlemelerin biraz daha yavaş olacağını görebiliyorum. Nasıl bir sonuçla karşılaşacağımızı bilmiyoruz. Arkadaşlarımız çamurla mücadele ediyorlar. Belki bir kaç metre sonra daha rahat ilerleme olabilir. Özellikle yer altında çalışan arkadaşlarımızın güvenliğini de göz önüne aldığımızda çalışmaların biraz yavaş ilerlemesi gerekiyor."
BU BİR DOĞAL AFET DEĞİL
Enerji Bakanı Taner Yıldız gazetecilerden birinin maden firmasının yaptığı açıklamayı sorması üzerine nbsp;"Kimse kusura bakmasın bu bir afet falan değil. Biz özellikle bir sel ve ya deprem felaketi gibi bir gelişme olduğunda bu doğal afettir deriz. Bu doğal afet değildir, burada kusur vardır. Bunun adli soruşturması yapılacaktır. Buraya doğal afet tanımlaması yapmak bu olayı geçiştirmektir. Biz şu anda işçi kardeşlerimizin çıkarılmasına odaklandık ama bu tür iddialar gelirse de bunların yanıtını veririz." dedi.


www.turkiyegazetesi.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...