Cumhurbaşkanı'ndan emeklilik müjdesi

Cumhurbaşkanı'ndan emeklilik müjdesi

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'daki konuşmasında Bağ-Kur borçlularına emeklilik müjdesi verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'daki 4. Esnaf ve Sanatkarlar Şurası ile CNR Expo Fuar Merkezi'ndeki 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı'nın açılış töreninde konuştu. nbsp;Erdoğan konuşmasında Galataport kararını eleştirerek "Galataport için yürütme kararı verdiler çünkü dertleri başka. Ben adalet arıyorum" dedi. nbsp;İşte o konuşmadan satır başları...

"ESNAF SANATKAR DEMEKTİR"
Açılışı yaparken bir kez daha şuranın vatana millete hayırlı olmasını diliyorum. Esnafımıza bol ve bereketli kazançlar diliyorum. 12 yıllık Başbakanlık sürecimde sürekli sizinle bir araya geldik. Esnaf ve sanatkarın sorunlarını her zaman gündemimizde tuttuk. Her zaman çözüm mücadelesi verdik. Esnaf nbsp;ve sanatkarlar vatanımızın inşasında en büyük sorumluluğu yerine getirmiştir. Dünyanın hiç bir ülkesinde esnaf ve sanatkarın bu kadar büyük bir vazifeye sahip olduğunu göremezsiniz.Esnaf sanatkar demektir.

"ESNAF YERİ GELDİĞİNDE KAHRAMANDIR"
Biz de esnaf ve sanatkar sadece ekonomik faaliyette bulunan insan değildir, esnaf ve sanatkar gerektiğinde askerdir, alperendir, kahramandır.Gerektiğinde polistir, gerektiğinde hakimdir, hakemdir gerektiğinde bir kardeş ve ağabeydir. Taksici deyip şoför deyip geçemezsiniz onlar mahallenin ruhudur, bakkal deyip geçemezsiniz onlar mahallemizin vicdanıdır. Esnafı çıkardığınızda Türkiye tarihinden geriye hiçbir şey kalmaz.Esnaf sabah dükkanını açar müşteriyi, tüketiciyi değil nasibini bekler. Esnafın derdi para kazanmak değil helal kazanç kazanmaktır.

ESNAF YAŞADIKÇA BU MİLLET YAŞAR
Öyle bir teşkilat düşünün ki en az bin yıldır her an kendine ve arkadaşlarına şunu tavsiye ediyor, elini açık tut, kapını açık tut, sofranı açık tut. Elini bağlı tut, belini bağlı tut, belini bağlı tut. Böyle bir zihniyete sahip olmak bizim vatanımız için eşi bulunmaz bir iftihar meselesidir.Esnaf yaşadıkça bu millet yaşar. Esnafı ve esnaf ahlakını dışlayan değil, esnaf ahlakı ile yoğrulmuş bir iktisadi anlayışı benimsemek zorundayız.

"BİZİM EN ÖNEMLİ KAVRAMIMIZ İSTİKRAR"
Hükümet her birlikte size gerek yasal düzenlemelerde olsun gerek devletin size sağlayacağı destekler de olsun her zaman yanınızda olacaktır. Burada bir ayrıma dikkat çekmek isterim. İstikrar bizim en önemli kavramlarımızdan biri olmuştur. İkincisi de güvendir. İstikrar mevcudu muhafaza etmek ve ileriye gitmek için de sürekli yatırım yapmaktır. İstikrar mevcudun üzerine sürekli yenisini ekler. Biz mevcudun üzerine yenilerini eklemenin mücadelesini verdik.

"IMF'YE BORÇ VERİR HALE GELDİK"
Türkiye eski Türkiye olsaydı şu anda yine IMF'den bor alıyor, borç ödüyor olurdu. Biz geçen sene Mayıs ayında borcumuzu kapattık artık IMF'ye borç verecek hale geldik. Türkiye G20 dönem başkanlığını aldı. Merkez Bankası rezervlerimiz şu anda 133 milyar dolar seviyesinde. Bütün bunlar atılımla oldu. Kendinizi ülkenizi dünyaya kapatarak bunları yapamazsınız. Riskten kaçarak ekonomiyi büyütemezsiniz.

"SUSMAK DA BİR SEÇENEK AMA..."
Türkiye zaman zaman bölgesel meselelerle neden bu kadar ilgili diyenler oluyor. Mısır için susalım, Suriye için susalım diyenler oluyor. Mısır'a, Filistin'e, Irak'a susabilmek de bir seçenek ama o zaman büyük devlet olamazsınız.Ahi ne demektir biliyor musunuz? Ahi Dicle'nin kenarındaki koyunu dert edinen kadar, Nil'in kenarındaki koyunu da kendine dert edendir. Bizim insanımızın ufku hiçbir zaman mahallesinin sınırı olmamıştır.Bazıları için iş kolay. Ankara'daki ofiste oturup yapılan her şeyi eleştireceksin. Biz bürokratın koşturmasını istiyoruz.

"ADALET ARIYORUM BEN ADALET"
Siyasetin bütün taraflarından arzumuz budur. Biz meclisin, bakanların koşturmasını sitiyoruz. Herkes ter akıtacak. Öyle bir yargı düşünün ihalesi 2 yıl önce bitmiş Galataport ihalesinde durdurma kararı veriyor. Bu nasıl bir vatanseverliktir? Biz ülkeyi nasıl büyüteceğiz diye düşünüyoruz beyler yürütmeyi durduruyor. Bu bir değil, iki değil üç değil. Belli bir nazarda bakamazsınız olaylara. Adalet arıyorum ben adalet. İnanın ahımız çok ağırdır. Legal görüntü altında illegal faaliyetlerle ulusal güvenliğimizi tehdit eden bütün unsurlarla mücadelemiz devam edecek.

"TABİ Kİ AFRİKALI KARDEŞLERİMİZİ UYARACAĞIZ"
Son bir yılda esnafımızla yaptığımız toplantılarda iki konuyu ön plana çıkarttık. Paralel yapı ve çözüm süreci.Santaj'ın hala bazı siyasiler üzerinde etkili olduğunu görmem beni üzmektedir.Afrika'da yaptığımız uyarılar bazı kesimler tarafından tepki ile karşılandı, tabiki o kardeşlerimizi bu paralel yapıya karşı uyaracağız.Esnaf kardeşlerimiz zekatlarını yanlış yerlere değil, nbsp;İnşallah gerçekten ihtiyacı olan kardeşlerimize ulaştırırsınız. nbsp;

"TERÖRÜN OYUNUNU SİZ BOZACAKSINIZ"
Çözüm sürecine gelince esnaf ve sanatkarımız çok kritik bir yerde duruyor. teröre en fazla bedel ödeyen kesim arasında esnaf ve sanatkarlarımız geliyor. Dükkanları yakılıp yıkılan nice esnaf var. Son 1 buçuk yıldır tüm sabotaj girişimlere rağmen çözüm süreci esnafımızın nefes almasını sağladı. 6-7 Ekim olayları yeni bir kışkırtma girişimiydi. Şahsen şunu çok iyi biliyorum esnaf ve sanatkar arasında Kürt, Türk gibi ayrımlar yoktur. Esnaf ve sanatkarlar kardeştir. terörün oyununu sizler bozacaksınız.

"ÇÖZÜM SÜRECİ PAZARLIK SÜRECİ DEĞİLDİR"
Çözüm süreci konusunda söylentilere asla ve asla itibar etmeyin. Bu işin çerçevesi ve sınırı bellidir. Bu bir taviz ve pazarlık süreci değildir. Her zaman söyledim silahlar bırakılacak. Bunun dışında hiçbir yönteme Türkiye Cumhurtiyeti asla izin vermez. İşlenen barbarca cinayetler istikrarımızı zedeleyemez. Birilerini tatmin etmek için değil 77 milyon için bu yola çıktık.Halep'teki can değil mi, Halpe'teki insan değil mi? Esad barbarlığı altında 300 milyon insanın katliamına izin verdiler şimdi vicdan şovu yapmaya çalışıyorlar. Biz bizim meselemizi üs aklın taşeronları ile değil milletimizle çözeceğiz.

"BURADAN BİR MÜJDE VERMEK İSTİYORUM"
Şımarıklığa, yersiz tutarsız isteklere milletimizin tavizi yoktur. Çözüm sürecinin muhafaza edilmesinde esnafın aktif bir vazife üstleneceğine inanıyorum. Krediler noktasında tarihi iyileştirmeler yapıldı. Esnafımızın kullandığı kredi miktarı 153 milyardan 80 kat artışla 12 milyona ulaştı. Bakınız 6552 sayılı torba yasa ile prim borçları konusunda da bir yapılandırma hakkı getirilmiştir. Şimdi sizinle önemli bir müjdeyi paylaşmak istiyorum SGK bugün öğleden sonra Halk bankası ile bir protokol imzalayacak. Primimi ödemeyen kardeşlerimiz için Halk bankamız 36 vadeli kredi vermek suretiyle ve cuzi bir faizle bu borçlarını kapatacaklar. Bu yapılandırma içinde faydalanacakların sayısı 2.420 bağkurludur. Kredi borçunu krediyi çektiği tarihten itibaren 3 ay sonra ödeyebilecek böyle de bir yönü var. Grek bakanımız gerek Halk bankası yönetimini kutluyorum ve hayırlı olmasını diliyorum.

www.turkiyegazetesi.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...