Eğer Batum özür dilemezse...

Eğer Batum özür dilemezse...

Politika Haberleri

CHP'de Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum'un ihracıyla ilgili süreç devam ediyor.

ŞÜKRAN KABAN/TÜRKİYE GAZETESİ


CHP'de Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum'un ihracıyla ilgili süreç işlerken Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Batum'a sert sözlerle yüklendi. Öğüt, Batum'u Kılıçdaroğlu ve partililerden özür dilemeye davet etti.
CHP Yüksek Disiplin Kurulu, dün hakkında partiden ihraç istenilen Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum'un ihraç istemine yönelik itirazını görüşmek üzere toplandı. YDK, Batum'un yaptığı itirazı yerinde bulmayarak reddetti. YDK, Batum'u 10 Aralık'ta savunmasını yapmak için davet etti. Batum, YDK'ya savunmasını yazılı veya sözlü sunabilecek.
ÖĞÜT'TEN SERT ELEŞTİRİ
YDK üyesi ve CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Eskişehir Milletvekili Sühely Batum'u CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve partililerden özür dilemeye davet etti. Öğüt gazetemize yaptığı değerlendirmede, akademisyen olarak son derece başarılı bir isim olan Batum'u Kılıçdaroğlu'nun partiye aldığını ve alır almaz da en üst düzeyde göreve getirip kendisine Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü yaptığını hatırlattı. Kılıçdaroğlu'nun Batum'u sonra da milletvekili yaptığını hatırlatan Öğüt, "Kendisinin laf söyleme hakkı yok. Kendisiyle birlikte göreve gelenler hala görevlerinin başındalar. Kendisi de görevini daha iyi yapmış olsaydı orada kalabilirdi. Eğer bir hata varsa bunu kendisinde arasın" diye konuştu.
Batum'un "partiden kopacaklar var, bu böyle gitmez" şeklindeki ifadelerinin parti suçu niteliğinde olduğunu ifade eden Öğüt, "Partinin disipline edilmesi gerekiyor" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...