Erdoğan'dan Süleymanşah eleştirilerine sert cevap

Erdoğan'dan Süleymanşah eleştirilerine sert cevap

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Valiler toplantısı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda açıklamalarda bulundu.

İşte o konuşmadan satır başları

Gece gündüz demeden kar kış demeden eşlerinizle beraber halkın içinde olacaksınız. Bazılarına bakıyorum: Eşlerini Ankara'da bırakıyor. Kendileri orada bulunuyor. Milletin içinde olmadan milletin verdiğini bilemezsiniz. Bu süreçteki tüm başarıyı milletle olmama borçluyum. Her vali kendi şehrinde Hz. Ömer'in adaletini yansıtmalı.Her vali bulunduğu ilde benim vekilimdir. Tarihteki büyük liderler halkla devlet arasındaki nbsp; mesafeyi kısaltanlardır. Devleti temsil etmek milletin gönlünü kazanmakla olur.
IRAK VE SURİYE'YE BAKIN
Valilik standart bir memur değildir. Bulunduğunuz makamlar icraat makamıdır.Ülkemiz içeride ve dışarıda kritik bir süreçten geçiyor. Ukrayna'dan başlayın Gürcistan ve Ermenistan oradan İran'a gidin. Irak ve Suriye'ye bakın.Hele Suriye tam bir insanlık trajedisi yaşıyor. 350 bin insanı öldüren bir katile bu topraklarda güya siyaset yaptığını zanneden birileri ziyarete gidebiliyor.Dün Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'in Fransız vekillerin ziyaretine tepki gösterdi bu da yüreklere su serpti.BM'de hanımefendi bir konuşma yaptı: Dünyadaki en çok mültecinin olduğu ülke Türkiye dedi.
CAMİLERİ YAKIP YIKIYORLAR
Sizlerden sorun çıkmaması için gerekli hassasiyeti göstermenizi istiyorum. Bu millet hem insani, hem islami hem de vicdani görevini yerine getirmiştir.Muhalifler Suriye'de başarı sağlayacakken DAİŞ diye bir örgüt çıktı. Bu örgütün bir proje olduğunu anlamak için siyasi analize gerek yok.Irak'ta camileri yakıp yıkıyorlar, türbeleri yok ediyorlar. Bu örgütün bizim ülkemizde okul yakan örgütten bir farkı yok.
SÜLEYMAN ŞAH ELEŞTİRİLERİNE CEVAP
Dünyanın en sıkıntılı bölgesine gidildi ve çok başarılı bir operasyon yapıldı. Vatanı satmak kahraman askerlerimizi tehlikeye atmakla olur. Ülkeyi kriz üzerine krize sokmakla olur. Vatanı satmak 1000 yıllık kardeşliği bir arada tutamamaktır. Vatanı satmak yüksek faizle kötü yönetimle emeği heba etmekle olur.Ekonomiyi ve refahı büyütmek vatana hizmet demektir. Sene 1982 1567 dolar. Şu an 11 bin dolar. nbsp; Yeterli mi? Değil.Her seçimde yenilenler sanki gökten yağmur yağıyormuş gibi yarabbi şükür diyorlar. Süleyman Şah meselesini herkes gayet iyi biliyor. Kendi yaptığımız bir operasyonla türbenin yeri değiştirildi. Bu Başbakanlık dönemimden beri hazırladığımız projedir.
"TÜRK İŞİ BAŞKANLIK OLMAZMIŞ, BAL GİBİ OLUR"
7 Haziran seçimleri yaklaştıkça ortalığı karıştırmaya çalışıyorlar. Sandığı provoke edenlere karşı dikkatli olmalısınız, sandık, oy namustur. Seçim sonuçlarına göre yeni Anayasa ve başkanlık sistemi gündemimize gelecek. Başkanlık sistemine geçince valilere geniş yetki verme imkanı olacaktır. Cumhurbaşkanının halkın oylarıyla seçilmesi ilk adımdı.
Çok açık söylüyorum. Türk tipi başkanlık sistemi olmaz diyorlar. Bal gibi olur neden olmazmış. Küba, Rusya, Arjantin hepsinin farklı sistemleri var. Bir arı maharetiyle şöyle çiçeklerden nasibimizi alalım, kendi balımızı yapalım. İşte bizim başkanlık sistemimiz der geleceğe yürürüz

BAŞKANLIK SEÇİMİ
Artık patinaj yapmaktan kurtulmamız, sıçramamız lazım. Tek parti dönemimin hastalıklı yapısını teşvik etmek isteyenler hüsrana uğrayacaklardır. Milletimizle el ele vererek Yeni Türkiye'yi inşa edeceğiz.

ÇÖZÜM SÜRECİ
Çözüm süreci çok önemli. Açık konuşmak lazım. Ülkemizdeki kaos ve karşımızdaki siyasi partinin tutmu çözüm sürecini sancılı bir duruma sokuyor. Çözüm süreci için her türlü fedakarlığı yaptık. Çözüm sürecini silahlar edebiyen sussun, anaların gözyaşları dinsin diye dedik. Silahların şehre indirilmesine izin veremeyiz. Sokakları, parlamentoyu terörize ederek çözüm olmaz. Biz bütün bunları olmasın diye çözüm süreci diyoruz.

##tgvideo##


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...