Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan ilk kez açıkladı, 'İdamımı istediler'

Erdoğan ilk kez açıkladı, 'İdamımı istediler'

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde yaptığı konuşmada hakkında idam istendiğini ilk kez açıkladı.

İşte o konuşmadan satır başları

İnsanların hayatında önemli tarihler vardır. Peygamber Efendimizin doğumu 571. Malazgirt zaferi 1071. Meclisimizin açılışı 1920 gibi.
Acı tarihler de vardır. 1960, 1971, 1980 ve 1997.28 Şubat'ta bir demokrasi katliamı yaşanmıştır. Adına postmodern darbe dendi ama bu millete yapılan bir saldırıdır. 28 Şubat son olmadı.

MİLLET KENDİNDEN OLANA SAHİP ÇIKTI
Bizim milletimizin devlet terbiyesi kendi şahsına müdahale edilse bile mukavemet etmez. İşler normale döndüğünde millet kendinden olana sahip çıktı. Menderes, Özal milletle buluştu.2001 yılında kurduğum parti 2002 yılında iktidara geldi. Rahmetli Menderes'in ölümü hala milletimizin kalbinde yaradır. 12 Eylül'de dar ağacına gönderilen gençlerimiz hala içimizde acıdır. 28 Şubat'ta sadece başörtüsü taktığı için kapılardan alınmayanlar...İmam - Hatipli diye gençlerimiz üzerlerine baskı kurdular. Din adamı kisvesinde başörtüsüne fürüat diyenler çıktı. Meşru hükümete gitsin diyenler. Beceremediniz bırakın diyenler. Darbeci hükümeti sevinçle karşıladılar.

Mahkemeler kuruldu insanlar yargılandı. Birkaç dava dışında bir şey çıkmadı. O gün yasaklanan başörtüsü bugün kamuda da serbest. İmam-Hatiplerin orta kısımları kapatıldı. Kat sayı zulmünü getirdiler.Göreve geldiğimizde 60 bin öğrenci vardı. Şimdi 1 milyon öğrenci var.Kapılarına kilit vurulmak istenen Kur'an Kursları artarak çoğalıyor. Siyaseten yok edilmek istenen kadrolar bugün Türkiye'yi yönetiyor.Paralel Devlet yapılanması, 28 Şubatçıların, darbecilerin yapkmak istediklerini cemaat, hizmet kisvesi altında yapmak isteyenlerin adıdır.

"İDAMIMI İSTEDİLER"
Siyasi hayatımızı bitirmeye çalıştılar. Muhtar bile olamaz diye manşet attılar. İsmi malum olan savcı hakkımda dava açınca ben şok oldum. Hakim biraz tebessüm edince ben rahatladım. Bir baktım hakkımda idam istenmiş. Dondum kaldım. Sonra ben belediye başkanı olarak yaptıklarımı anlattım,tabi sonrasında takipsizlik verildi. İstenen idam verieln takipsizlik. Kaderin üstünde bir kader vardır.

Bu millet 28 Şubat'ın 1000 yıl değil kendi iradesinin 1000 yıl süreceğini göstermiştir.27 Nisan bildirisinde dik bir duruş gösterdik. Eğer 27 Nisan bildirisinde geri vites yapsaydık bugün burada olamazdık. Gezi olayları ve 17-25 Aralık darbe teşebbüslerinde bu duruşu gösterdik. Eğer biz bu duruşu göstermeseydik 12 Eylül ve 28 Şubat'tan daha beter bir hale girerdik. İçeride ve dışarıda ülkemize yönelik saldırıların bittiğini sanmayın. Ama bizi Mısır ve Suriye yapmak isteyenlere fırsat vermedik vermeyeceğiz.

BU YÜZDEN YENİ ANAYASA

Bu yüzden yeni anayasa, yeni Türkiye ve başkanlık sistemi diyoruz.Avusturya'da Müslümanlar aleyhine çıkan yasa bir 28 Şubat'tır. Bir taraftan AB muktesebatı diyeceksin bir yandan buna uymayacaksın.Biz savunma sanayini ayağa kaldırmak için büyük hamleler yaptık. Ama aşamadığımız yerler var.


##tgvideo##

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...