Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Muhalefetin vaatlerinin içi boş!'

'Muhalefetin vaatlerinin içi boş!'

Politika Haberleri

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldığı televizyon programında muhalefetin seçim vaatlerini eleştirdi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek enflasyon rakamları ile ilgili yaşanan sürecin gecici olduğunu belirterek enflasyonun hemen hemen yarısının gıdadan kaynaklandığını belirtti. Bakan Şimşek, enflasyondaki artıştan ötürü oluşan maaş zammı ile ilgili ise gerekli bütçeye sahip olduklarını ve rahatlıkla ödeyebileceklerini söyledi.

Ana muhalefet partisinin vaatlerinin içinin boş olduğunu ve oldukları yerde patinaj yaptıklarını söyleyen Bakan Şimşek, diger muhalefet partilerinin ise 90'lı yıllarda olduğu gibi bir yarış halinde olduklarını söyledi.

Bakan Şimşek konuşmasının devamında Türkiye'nin bütçe açığı konusunda dünyanın en iyi ülkelerinden biri olduğunu da hatırlattı.

Muhalefetin ''kaynak'' çıkışı ile ilgili tamamıyla traji komik bir durum olduğunu ve hayal kırıklığı yaşandığını da söyleyen Şimşek, kaynak dışılık ile mücadelede en iyisini yaptıklarının altını çizerek Avrupa Birliği'nde kayıtdışılığın yüzde 18 olduğunu ve bunu sıfırlamanın mümkün olmadığını söyledi.

Muhalefetin vaatlerinin bütçe açığını 10'na katlayacağını ama buna karşılık kaynağı nereden bulunacağının belirtmediğini söyleyen Bakan Şimşek, Ana muhalefete ''Mert ol çık deki; ben para basacağım. Böyle demiyorlar da kayıtdışılığı önleyeceğiz diyorlar'' dedi.

Aradan kaç gün geçmesine rağmen ana muhalefet partisinin çarpıtılmadan arındırılmış ortaya bir kaynak koyamadığını söyleyen Bakan Şimşek, ana muhalefet partisinin liderinin açık açık yalan söylediğini belirtti

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...