Sandıkta kirli oyun!

Sandıkta kirli oyun!

Politika Haberleri

Paralel Yapı seçim günü "abi ve ablaları" kanalıyla, sosyal medyada seçim sonuçlarına yönelik şüphe uyandırıcı paylaşımlar yapacak.

Paralel Yapı'nın, sandıkta algı operasyonu yürüteceği istihbaratına karşı teyakkuz durumuna geçildi. Gülen örgütünde görevli "abi ve ablaların" sandık müşahidi olarak yazılıp, oyların tutanaklara geçirilmesi ve tutanak birleştirme işlemleri sırasında sosyal medya hesapları üzerinden seçmende kuşku uyandıracak paylaşımlarda bulunacağı ve bu amaçla özel ekipler oluşturulduğu saptandı.

Paralel medyanın da sandıkların açılmasından itibaren, kamuoyunu manipüle etmeye dönük ilk bilgileri paylaşıp, gerçek durumun ortaya çıktığında, "Tutanaklarla oynandı" iddiasını yaymak üzere hazırlık yaptığı belirlendi. Paralel Yapı'nın, 7 Haziran genel seçimlerinde sandıktan çıkacak sonuçları manipüle etmek için algı operasyonu hazırlığında olduğu tespit edildi. Buna göre Paralel Yapı sandık sonuçlarını tartışmalı hale getirmek için "abi ve ablalara" sandık müşahidi olun talimatı verdi. Bu talimat üzerine birçok Paralel örgüt mensubunun sandık müşahidi yapılmasına karar verildi.

PARALEL MEDYA DA KATILACAK

Paralel plana göre sandık müşahidi "abla ve abiler" oyların tutanaklara geçirilmesi ve tutanak birleştirme işlemleri sırasında sosyal medya hesapları üzerinden seçmende kuşku uyandıracak bilgi paylaşımlarında bulunacak.

Seçim sonuçlarıyla oynandığını, seçim sonuçlarının gerçeği yansıtmadığını ileri sürerek algı operasyonuna start verecekler. Sosyal medyada oluşturulan hesaplar aracılığıyla bu mesajlar yayılarak kamuoyunda soru işareti ve infial oluşturulmaya çalışılacak. İstihbarat birimleri, bu kapsamda Paralel Yapı'nın özel ekipler oluşturduğunu tespit etti.

Paralel medyanın da plan gereği, sandıkların açılmasından itibaren, kamuoyunu manipüle etmeye dönük ilk bilgileri paylaşıp, gerçek sonuçlar ortaya çıktığında, "Tutanaklarla oynandı" iddiasını yaymak üzere hazırlık yaptığı belirlendi. Bu nedenle, sandık bilgilerinin yayımlanacağı saate titizlikle uyulması ve doğru bilgilerin AA başta olmak üzere merkez medya tarafından verilmesi için önlem alındı.(Sabah)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...