PKK savaş açtı: AK Parti'ye oy çıkmayacak

PKK savaş açtı: AK Parti'ye oy çıkmayacak

Politika Haberleri

Seçimlere sayılı günler kala, PKK bölge halkının oylarını "Bu köyden AK Parti'ye oy çıkmayacak" tehdidiyle yönlendirmeye çalışıyor.

Seçimler yaklaştıkça PKK'nın Güneydoğu'daki baskısı da artıyor. Marttan bu yana 600 teröristi Türkiye'ye sokan örgüt, telsiz konuşmalarında savaşa hazır olun emirleri veriyor. Muhtarlar, HPG imzasıyla gönderilen mektuplarla,"Bu köyden AK Parti'ye oy çıkmasın" diye tehdit ediliyor. Mahallelere, "HDP dışında başka partilerin girmesi tehlikeli ve yasaktır" pankartları asılıyor. İstihbarat birimlerinin edindiği bilgilere göre, 7 Haziran genel seçimlerine az bir zaman kala PKK'nın Güneydoğu'daki seçmen baskısı da artıyor. Köylere giden örgüt üyeleri, AK Parti'nin çözüm süreci adı altında zaman kazanmaya çalıştığını öne sürerek, HDP'nin de barajın altında kalması halinde silahlı eylemleri başlatma tehdidinde bulunuyor. Örgüt yöneticileri, güvenlik güçleri tarafından deşifre edilen telsiz konuşmalarında da savaş tamtamları çalıyor.

MUHTARLARA TEHDİT MEKTUPLARI

PKK'nın Diyarbakır bölge sorumlusu Numan Batman kod adlı Hejar Çelik ve Erzurum bölge sorumlusu Harun Azat kod adlı Muhsin Çiçek ile Orta Saha olarak adlandırılan Diyarbakır, Bingöl, Bitlis, Batman, Elazığ, Muş, Erzurum bölge sorumlusu Yaşar kod adlı Yusuf Şek arasındaki telsiz konuşmalarında, örgütün gerçek niyeti ortaya çıkıyor. Çözüm süreci kapsamında daha önce geri çekilme kararı alan, ardından çekilmeyi durduran ve son olarak marttan itibaren Kuzey Irak'tan Türkiye'ye 600 silahlı terörist sokan örgütün 3 yöneticisinin telsiz konuşmalarında, geri çekilme ve kongre toplama gibi bir çalışmanın olmadığı, grupların bu tür haberlerle rehavete kapılmayıp savaşa hazır olmaları talimatları veriliyor. Telsiz görüşmelerinde ayrıca korucu köylerinden uzak durulması ve lojistik destek alınan köylerde AK Parti'ye yakın ailelerle görüşülerek ikna edilmeleri isteniyor. Diyarbakır, Hakkâri, Şırnak, Mardin, Van ve Bingöl'de, örgütün silahlı kanadı "HPG" imzasıyla gönderilen mektuplarda, AK Parti'nin yanında yer alacakların aynı zamanda "Kürt özgürlük hareketi karşısında yer almış" olarak kabul edileceği tehdidinde bulunuyor. Muhtarlara, "Biz herkesi biliyoruz, AK Parti'ye kesinlikle oy çıkmasın" şeklinde baskı yapılıyor. Örgüt, AK Parti Meclis üyelerine de yine HPG imzalı tehdit mektupları göndererek istifaya zorluyor. Ayrıca köylüler, "Oy vermezseniz belediyenin size hizmet getirmesini engelleriz" şeklinde tehdit ediliyor.

MİTİNGE GİDENE 'CEZA KESİTLER'

Öte yandan Siirt'te toplu açılış için gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingine katılan köylülerin yolunu kesen PKK'lılar, mitinge katıldıkları gerekçesiyle 2 bin lira para aldılar. Örgütün seçmene baskısı, teslim olan militanların itiraflarına da yansımış vaziyette. Müebbet hapis cezasına çarptırılan Suriye uyruklu PKK'lı Şernaz-Ebu Hasan ifadesinde, "2011 genel seçimlerinden önce Bingöl'ün Yedisu ilçesindeki köy ve mezralara sık sık uğrayarak köylülerden bağımsız adaylara oy vermelerini ya da köyü terk etmelerini istedik. Büyük çoğunluğu AK Parti'ye oy verdi" derken yine teslim olan Gül K. adlı kadın terörist de, "HADEP, DTP ve devamı niteliğindeki partilerin üye ve yöneticileri, Kandil dağına gelerek burada üst düzey örgüt yöneticilerinden ideolojik eğitim alırdı" diye konuştu.

ADAYLAR VE YAKINLARI HEDEF

Örgüt, seçimlere bir hafta kala özellikle AK Partili adaylar veya yakınları ile AK Partili meclis üyeleri, il ve ilçe yöneticilerini kaçırma, ev ve işyerlerine yönelik bombalı, silahlı saldırılar gibi eylemlere hazırlanıyor. Hükümet yatırımlarını geriletmek için şantiye yollarına bomba döşeme ve iş makinelerini yakma gibi eylemleri arttıran örgüt, asker ve işçi kaçırarak ayakta olduğu imajını vermeye çalışıyor. Örgüt Van'da ise tehditleri pankartlar üzerinden de yapmaya başladı. Erciş ilçesindeki Yeşilova Mahallesi'nde, PKK'nın gençlik yapılanması olan YDG-H tarafından, mahalle sakinleri adına "HDP dışında başka partinin girmesi tehlikeli ve yasaktır" yazılı pankart asıldı. Mahalleliler tepki gösterdiği pankartla ilgili savcılık soruşturma başlattı. Van merkezde de bir süre önce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da dikkat çektiği, çeşmelerden kan akan afişlerin altına Kürtçe ve Türkçe olarak 'Önleminizi alın', 'Sahip çıkmazsanız uzak değil!', 'Nefessiz kalmayalım', 'Farkında mısın?' yazılarak halka gözdağı verilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...