O ilde olay Erdoğan yasağı

/ Kaynak: DHA
O ilde olay Erdoğan yasağı

Politika Haberleri  / DHA

Zonguldak il seçim kurulu AK Parti seçim araçlarında Erdoğan'ın okuduğu şiirler ve isminin geçtiği 'Dombra' şarkısının çalınmasını yasakladı.

ZONGULDAK İl Seçim Kurulu, MHP İl Başkanlığı'nın başvurusu üzerine, AK Parti seçim büroları ve seçim araçlarında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın okuduğu şiirler ve isminin geçtiği 'Dombra' şarkısının çalınmasını yasakladı.
MHP İl Başkanlığı, AK Parti seçim bürolarında ve seçim araçlarında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendi sesiyle okuduğu şiirler ve isminin geçtiği 'Dombra' şarkısının çalınmasının yasaklanması, engellenmesi talebiyle Merkez İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu. Ancak Merkez İlçe Seçim Kurulu, 21 Mayıs'ta talebi oy birliği ile reddetti. MHP, bunun üzerine İl Seçim Kurulu'na başvurarak, Merkez İlçe Seçim Kurulu'nun kararının kaldırılmasını ve söz konusu şiir ve şarkının yasaklanmasını istedi.
İl Seçim Kurulu'nun 29 Mayıs'ta oy birliği ile aldığı kararda, Cumhurbaşkanlığı makamının ve şahsının seçim propaganda çalışmalarında kullanılmasının tarafsızlık ilkesine aykırı olduğu belirtildi. Merkez İlçe Seçim Kurulu kararının kaldırılmasına karar veren İl Seçim Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın okuduğu şiir ve ismi kullanılarak 'Dombra' şarkısının nbsp; çalınmasını yasakladı.

Politika
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...