Kılıçdaroğlu'ndan operasyon sitemi

Kılıçdaroğlu'ndan operasyon sitemi

Politika Haberleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, IŞİD ve PKK'ya yönelik operasyonlarda kendilerine bilgi verilmediğini söyleyerek sitem etti.

TBMM'deki makamında Hürriyet'in sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, IŞİD ve PKK operasyonlarıyla ilgili sitem etti.


"DEVLETİN NASIL YÖNETİLECEĞİNİ BİLMİYORLAR"


Kendilerine bilgi verilmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Geçici bir hükümet var. Bu tür kararlar alırken parlamentoda grubu bulunan siyasi partilerin genel başkanlarına bilgi vermesi lazım. Ancak verilmedi. Devletin nasıl yönetileceğini bilmiyorlar. Devlet geleneğinde Dışişleri ve MİT Müsteşarlarının belli aralıklarla ana muhalefet partisi genel başkanına Başbakan'ın bilgisi dahilinde bilgi vermesi gerekir. Bu geleneğe de uyulmuyor. Son görüşmemizde bunu Sayın Başbakan'a hatırlattım ama o günden sonra da bir değişiklik olmadı" dedi.


"TÜRKİYE'DEN IŞİD'E MİLİTAN DEVŞİRİLİYOR"
Bedel ödendikten sonra IŞİD'e karşı operasyonu ise 'gecikmiş bir operasyon' olarak niteleyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:


"Pek çok ağır bedel ödendikten sonra yapılan bir operasyondur. Daha önce önlem alınmış olsaydı bu noktalara gelmeyebilirdi. Şu anda IŞİD kendisini, bölgede güçlenmiş ve Türkiye'de de eylem koyabilecek potansiyelde görüyor. Bu yapıya aşama aşama getirildi. Türkiye'den IŞİD'e militan devşirildiğini biliyoruz. Gencecik çocukları alıp eğitip gönderiyorlar. Bunları Türkiye Cumhuriyeti devletinin bilmemesi mümkün değil. Bütün bu eylemlere rağmen ses çıkarmıyorsanız onları koruyorsunuz anlamına gelir. Bu mesele iç politikanın bir unsuru olarak görüldü. Kol kanat gerildi. Böyle bir yapı içinde aldı başını gitti. Ancak Suruç'tan sonra IŞİD'e karşı olduklarını net ifade etmeye başladılar."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...