Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bülent Arınç'tan kritik açıklama!

Bülent Arınç'tan kritik açıklama!

Politika Haberleri

TBMM, terör gündemiyle olağanüstü toplandı. Toplantıda DAEŞ ve PKK operasyonları ele alıyor.

TBMM Genel Kurulu, gündemdeki konuları görüşmek için olağanüstü toplandı. Toplantıda, CHP'nin "Toplumsal barışı tehdit eden artan terör olaylarının nedenlerinin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla, Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önergesi" görüşülüyor.

BÜLENT ARINÇ'TAN HDP'LİLERİ YERİNDEN ZIPLATAN KONUŞMA
nbsp;
"BU SON ŞANS"
nbsp;
İlk sözü hükümet adına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç aldı.
nbsp;
20 Temmuz'da Suruç'ta yaşanan katliamın sonrasında yaşananları an be an takip ettiklerini belirterek PKK, DAİŞ ve DHKP-C'ye yönelik operasyonların bilançosunu açıkladı. 39 ilde operasyonla 1302 kişiye gözaltı uygulandığını kaydeden Arınç bugün saat 11.00 itibariyle rakamları şöyle duyurdu:
nbsp;
"1061 kişi gözaltına alındı, 156 kişi serbest kaldı, 545 kişi savcılığa gönderildi, 461 kişi mahkeme sürecinde, 172 kişi tutuklandı, 201 kişi adli kontrol şartı ile bırakıldı, 62 kişi serbest kaldı, halen kollukta sorgusu süren kişi sayısı 360."
nbsp;
Arınç sözlerine şöyle devam etti: nbsp;
nbsp;
"2013 yılında DAİŞ'i terör örgütü ilan ve çalışmalarını sürdüren hükümetimize yöneltilen suçlamaları kabul etmiyorum. Bir batı ülkesi farklı davranabilir. Ancak bizim farklı koşullarımız var. IŞİD'le yan yana gelmiş hükümet sözünü kınıyorum.
nbsp;
Çözüm süreci bazıları tarafından sürekli istismar edilmiş ve kullanılmıştır. Şimdi bugünden bakınca sürece yönelik CHP ve MHP'den gelen bazı eleştirilerin haklı olduğunu görüyoruz. Şimdi bunlardan ve edindiğimiz tecrübelerden yola çıkarak durumu yeniden değerlendireceğiz. Bu ülkemizin son şansıdır.
nbsp;
HDP'LİLERE SERT CEVAP
Baydemir'in açıklamalarının ardından hükümet adına söz hakkı alan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, nbsp;HDP'li Osman Baydemir'in açıklamaları üzerine konuştu.


"BAYDEMİR'İN KONUŞMASI BÜYÜK TALİHSİZLİK"
"Öncelikle sayın Baydemir'i geçmişten tanıyorum. Onun çözüm süreci konusundaki iyi ve samimi dileklerine katılırım ancak onun burda konuşma yapması büyük bir talihsizliktir.


"KADIN EŞ BAŞKAN ÇIKSAYDI SIRTIMIZI PKK'YA YASLADIK DİYECEKTİ"
Aslında her iki eş başkanın da konuşma yapması gerekiyordu. Eğer kadın milletvekili ve eş başkan burda konuşsaydı, muhtemelen biz sırtımızı PKK,PYD'e yasladık diyecekti. Erkek eş başkan konuşmuş olsaydı, o da mutlaka silahlanın, kendi öz savunmanızı kurun ve bu hükümetten hesabınızı görün diyecekti."


"DİNLEMESİNİ BİLİN"
Konuşması sırasında HDP'lilerin tepkisine karşı Arınç, "Dinlemesini bilin, biz sizi dinledik" diyerek sözlerine devam etti:


"Bizim polisimiz ensesinden vurularak öldürüldü ve PKK bunu üstlendi. Bu üstlenmeye karşı PKK'nın yayın organı yaptığı açıklamasında éHPG'li gençler, polislere cezasını verdi" dedi. Dün de binbaşımız saldırıya uğradı. Alçakça katledildi."


"HANFENDİ SUS"
Arınç kendisine itiraz eden HDP'li kadın vekile kürsüden "Hanfendi sus." diye bağırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...