Erdoğan ve Putin görüşecek

Erdoğan ve Putin görüşecek

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin sonbaharda bir araya gelerek Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesini görüşecek

Rus doğalgazını Karadeniz'in altından Avrupa'ya ulaştıracak olan proje geçen Aralık ayında açıklanmış inşaatı hala başlamamıştı. Projedeki pürüzlerin aylardır aşılamadığı belirtiliyordu. Öte yandan Rus hükümeti bugün 27 Şubat 2015'te duyurulduğu üzere Türkiye'ye yüzde 10.25 indirimle doğal verilmesi konusunda anlaşıldığını fakat imzaların atılmadığını açıkladı.


İki liderin yapacağı görüşmeye dair açıklama Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov tarafından yapıldı. Reuters'ta dün yer alan haberde, Rusya'nın Ukrayna'yı by pass ederek Avrupa'ya Türkiye üzerinden doğalgaz taşımak için planladığı Türk Akımı hakkındaki görüşmelerin dondurulduğu yer aldı.


GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR


Rusya Enerji Bakanı Novak ise Türk Akımı konusundaki görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Gazprom ise BOTAŞ ile doğalgaz fiyatında indirim konusunda anlaşıldığını açıkladı. Botaş'a yüzde 10.25 indirim yapılacağı fakat belgenin henüz imzalanmadığı belirtildi.


TEKLİFLERİ DEĞİŞTİ


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 14 Temmuz'da yaptığı açıklamada, Türkiye'nin projede yalnızca transit ülke değil aynı zamanda enerji merkezi olmasına da sıcak baktıklarını belirtmişti. Rusya Federasyonu'nun başlangıçta olduğundan farklı bir teklifle geldiğini belirten Yıldız, her iki ülkenin de ortak çıkarlarını oluşturacak yapının kurulması gerektiğini söylemişti. Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak ise dün yaptığı açıklamada, Rusya ve Türkiye arasında hükümetler arası anlaşma imzalanmadan projenin inşaatına başlanamayacağını bildirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...