Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Figen Yüksekdağ'dan skandal açıklama

/ Kaynak: AA
Figen Yüksekdağ'dan skandal açıklama

Politika Haberleri  / AA

PKK'yı kınaması beklenen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, kınamak yerine, PKK'nın saldırılarının terör faaliyeti olmadığını söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Halk demokratik duruşunu sergiliyor. Bunun hiçbir biçimde bölücü bir hareket ile yansıtılmasına izin vermeyeceğiz" dedi.


Beraberindeki HDP heyetiyle Silopi'ye giden Yüksekdağ, burada yaptığı konuşmada halkın demokratik taleplerinin bölücülük olarak değerlendirildiği iddiasında bulundu.


Halkın demokrasi ve özgürlüklerden yana olduğunu belirten Yüksekdağ, "Türkiye'nin batısına buradaki hareketlerin bölücü ve terörist olduğunu anlatıp duruyorlar. Geçmiş yıllarda anlattıkları yalanları yeniden gündeme getiriyorlar. Ama bizler sizin sesinizin ulaşamadığı yerde sizin hakkınızı, hareketinizin meşruiyetini, demokratik içeriğini, her yerde anlatmaya ve söylemeye devam edeceğiz" diye konuştu.


Silopililerin ve Şırnaklıların bütün Türkiye halklarıyla birlikte kendi kimliği ve onuruyla barış ve demokrasi için mücadele verdiğini anlatan Yüksekdağ, şunları söyledi:


"Şırnak halkı yaşayacağı ortak vatan için bu devletin yapmadığı şeyi yapıyor. Halk demokratik duruşunu sergiliyor. Bunun hiçbir biçimde bölücü bir hareket ile yansıtılmasına izin vermeyeceğiz. Bu tip kaba yalanlarına burada siyasi iktidarın işlediği suçların üstünü örtmesine izin vermeyeceğiz."


Yüksekdağ, daha sonra beraberindeki partililerle Silopi'deki saldırının ardından çıkan olaylarda yaşamını yitirenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.


Ziyaret sonrası heyet, ilçeden ayrıldı.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...