Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Davutoğlu'ndan AK Parti'nin yıldönümü konuşması

Davutoğlu'ndan AK Parti'nin yıldönümü konuşması

Politika Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti'nin 14. kuruluş yıl dönümünde konuştu.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Vakti gelmiş bir siyasetin temel dayanağı milletin vicdanına hitap etme kabiliyetidir.
Çözülmemiş siyaset ortamı AK Parti ile hareketlendi.
AK Parti hareketi zamanın ruhundan kopmayacak. Çünkü bu hareket milletin ta kendisidir.
14 yılda darbe teşebbüsleriyle komplolarla provokasyonlarla karşılaştık.
Bu hareket erdemlidir. Bu hareket 14 asır geçse de aynı hikmetin yolcusu olacaktır.
AK Parti'nin mevcudiyeti ile hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Ortak aklı, vicdanı ve iradeyi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz.
Siyaset milletin arkasından gidecek. Milletin sözünün üzerine söz, iradesinin üzerine irade tanımıyoruz.
7 Haziran sonrası meşruiyet çizgisinden kopmadık, yönetim boşluğuna izin vermedik.
Türk siyasetinde bugünden itibaren hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.
AK PARTİ'NİN 5 KURUCU İLKESİ
Kurucu liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan partimizi kurduğu toplantıda yaptığı konuşmada 5 kurucu ilkesini ifade etmişti:

"Bugün Türk siyaset tarihine kollektikf liderlik anlayışının yerleştiği bir hareket olarak gireceğiz.

Bugün yeni bir zihniyet ve özgür düşünce ortamı yeşerecek.

Bugün Türk siyaset tarihine her yönüyle şeffaf bir siyasal örgütlenme modelinin kurulduğu gün olarak geçecek.

Bugün siyaset tarihine koltuğa değil hizmete sevdadıların kurduğu AK Parti iktidarının kurulduğu gün olarak geçecek.

Bugünden sonra Türk siyaset tarihinde hiçbir şey eskisi gibi olmayacak."

Evet, Türk siyasetinde hiçbir şey eskisi gibi olmadı olmayacak. AK Parti bir ortak akıl hareketidir. Afyon'dan çıkan bu gür ses her türlü denetime açık bir siyaseti hedefliyordu. O gün yasaklarla anılan Türkiye bugün özgürlüklerle anılıyor.

DUMURA UĞRADILAR

Seçimden sonra kriz çıkacak umuduyla yaşayanlar dumura uğradılar. Önce sistemi işlettirdik. Seçim zaferi sarhoşluğu içerisinde olanların blok iddiaları meclis başkanı seçimiyle sona erdirildi.

Hak ettiği TBMM Başkanlığını bir kez daha aldı AK Parti. Yan yollara sapacağımızı düşünenler oldu.

Türkiye'yi terör sarmalına sokmak için hareket geçtiler

Seçim meydanlarında özgürlüklerinden bahsedenler PKK'nın arkasında durdular. Düğmeye basılmışçasına ek zamanlı olarak hareket geçtiler. Suruç saldırısı, Diyarbakır'daki şehidimiz, silahlı gösteriler, polislerimizin şehit edilmesi…

BAŞKA BİRİ İKTİDAR OLSAYDI...

Başka birileri iktidar olsaydı risk almayalım diyebilirlerdi, ilkemiz açıktır. Biz gerekirse bedel ödeyeceğiz ama milletimize bedel ödetmeyeceğiz. Gerek hükümet çalışmaları gerekse meydan okumalara rağmen AK Parti ayaktaysa milletimiz merak etmesin.

Madem ki eş zamanlı bir tehdit vardı hak ettikleri cevabı verdik. 24 Temmuz güvenlik zirvesini müteakip uçaklarımız mevzilere etkin bir müdahalede bulundu. Yine THK Kuzey Irak'ta PKK mevzilerine karşı aynı etkinlikte harekete geçti, bütün sığınakları yerle bir edildi.

Son 30 yılın et etkin operasyonları yapıldı emin olun. İlk güvenlik toplantısında söylenen haritada gösterilen bütün hedefler hak ettiği muameleyi gördü ve saldırı yapılamayacak hale getirildi.

"ERKEN SEÇİMİ ÖZENLE TELAFFUZ ETMEDİK"

Bizi hiçbir dış güç hiçbir darbe hiç bir vesayet yıkamaz. Halk bizi diğer partilerle anlaşın koalisyon deneyin dedi. Halkımıza sitem etmedik. Eğer erken seçim deme hakkı veya imkanı herhangi bir partide olmuş olsaydı bunu en çok AK Parti hak ederdi. Gidip hatanı düzelt diye halka adres göstermedik. Seçimden bu yana erken seçimi özellikle telaffuz etmedik.

Biliyoruz ki halkımız tekrar huzuruna çıktığımızda hakkımızı verir. Kılıçdaroğlu ile görüştük ve koalisyon kurma zemini olup olmadığını görüştük. Bahçeli ile görüştük, kendilerine ana muhalefet fikri beyan etmişti. Dün karar almadım, o gün dedim ki CHP ile görüşmelerimizden sonra MHP ile görüşmelere devam edebiliriz demiştim.

"HDP ASLA DEDİ"

HDP ile koalisyon kurma imkanı olmadığı belliydi çünkü onlar "asla" demişlerdi. Biz mütevaziyiz ama kibirlilere karşı had bildirmeyi de en büyük sadaka kabul ederiz.

Çok ciddi bir ödev sarf ettik. Bizim zihniyetimizde millet amirdir, bize gereğini yapmak düşer.

Bu çalışmalar bir koalisyon çalışmaları değildi. Mutabık kaldığımız çalışmalardı.

"MAHREM OLARAK BELİRLEDİĞİMİZ KONULARDA AÇIKLAMA YAPMAYACAĞIZ"

Kılıçdaroğlu ile görüşme gerçekleştirdik. 12 yıllık iktidar döneminden sonra bunu sürdürecek ama karşı partinin de ilkelerini dikkat almak temel bir farklılığı ortaya koydu. Bu farklılıklar masaya oturmadan önce de vardı. Bunların hepsi şeffaf seyretti. Mahrem olarak belirlediğimiz hususlarda hiçbirimiz açıklama yapmayacağız, saygı çerçevesinde ilerleyeceğiz .

"İR NÜSHA BENDE BİR NÜSHA SAYIN KILIÇDAROĞLU'NDAN VARDIR"

Baştan şu sonuç çıkacak diye bir önyargı olmadı. Görüşmelerle ilgili bir nüsha bende bir nüsha Sayın Kılıçdaroğlu'ndan vardır. İlan ettiğim yol haritası içerisinde Bahçeli'den randevu istedim. Bu karar yeni değildir, bu yeni bir talepmiş gibi gündeme getirerek sayın cumhurbaşkanımızla aramızda farklılık gösterilmesini talihsiz bir yorum görüyorum. Cumhurbaşkanlığı makamı tartışmaları dayanağı haline getirilemez, izin de vermeyiz. Hep istediler ki ayrışmalar olsun ama daha çok beklerler.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...