MHP'den AKP'ye koalisyon için 4 şart

MHP'den AKP'ye koalisyon için 4 şart

Politika Haberleri

MHP kaynakları, AK Parti ile koalisyon için 4 şart sıraladı.

AK Parti ile CHP arasındaki koalisyon görüşmelerinden sonuç çıkmaması üzerine gözler Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki görüşmeye çevrildi. nbsp;İki lider, yarın saat 14.00'te Meclis'te biraraya gelecek.


Kritik görüşme öncesi, MHP lideri Bahçeli, partisinin Merkez Yönetim Kurulu'nu topladı. 1 saat süren toplantının tek gündem maddesi, koalisyondu. nbsp;


MHP kaynakları, kritik görüşme öncesinde koalisyon için şartlarını tekrarladı.


MHP, olası seçim hükümeti ya da azınlık hükümetine destek önerilerine sıcak bakmadığını belirterek; çözüm sürecinin tamamen bittiğinin açıklanması, 4 eski bakanla ilgili yolsuzluk soruşturmalarının yeniden açılması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın anayasal sınırlara çekilmesi şartlarıyla koalisyonu gündeme alabileceğini belirtiyor.


MHP'nin koalisyon için öne sürdüğü bir diğer şart ise Anayasa'nın ilk dört maddesinin değiştirilmemesi.


MHP, erken seçim için de teşkilatlarını harekete geçirdi. Bahçeli'nin talimatıyla MHP'nin ilkelerinin ve aldığı kararların partililere ve halka anlatılması istendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...