Başbakan'dan son dakika kararı

/ Kaynak: AA
Başbakan'dan son dakika kararı

POLİTİKA Haberleri  / AA

Başbakan Ahmet Davutoğlu bu akşam görevi iade edecek.

Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün saat 19:30'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Beştepe'de bir araya gelecek. Yaklaşık 40 gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan hükümeti kurma görevini alan Davutoğlu, hükümeti kuracak koalisyon ortağını bulamayınca bugün görevi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iade edecek.

Alınan bilgiye göre, 9 Temmuz'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen Davutoğlu, bu süreçte sırasıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eş Genel Başkanlarıyla görüştü. Daha sonra, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ile koalisyon görüşmelerinde bulunan Davutoğlu, yaptığı açıklamalarla, koalisyon kurma imkanının bulunmadığını bildirmişti.
Davutoğlu, hükümeti kurma görevini almasından 40 gün sonra, yasal sürenin dolmasına 5 gün kala görevi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iade edecek.


POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...