CHP'den cumhurbaşkanına çağrı

CHP'den cumhurbaşkanına çağrı

POLİTİKA Haberleri

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Erdoğan'ın hükümeti kurma görevini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na vermesi gerektiğini söyledi.

Özel, Soma'daki maden faciasına ilişkin davanın görüldüğü Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonu önünde gazetecilere açıklama yaptı.


nbsp;Başbakan Davutoğlu'nun CHP'nin ardından MHP ile yaptığı görüşmeler sonrası hükümet kurma görevini Cumhurbaşkanı'na iade ettiğini hatırlatan Özel, Meclisteki partilerden birinin hükümet kuramaması durumunda bu görevin Cumhurbaşkanı tarafından bir sonraki partiye verilmesi gerektiğini ifade etti. Özel, şöyle konuştu:


nbsp;"Ama görevi hükümetin kurulmasını kolaylaştırmak olduğu halde Sayın Cumhurbaşkanı zorlaştırmak ve imkansızlaştırmakla uğraşıyor. Bu yüzden de görevi vermiyor. Seçimle gelmiş, demokrasi ile gelmiş, demokrasi içinde güçlenmiş olan bir Cumhurbaşkanı'nın resmen demokrasiyi ve demokratik teamülleri askıya alan bu yaklaşımını anlamakta güçlük çekiyoruz. Cumhurbaşkanı'nın konumunun ağırlığı ve gereğini hatırlatıyoruz ve derhal yeni görevlendirmeyi yapmaya davet ediyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...