Başbakan'dan çok çarpıcı açıklamalar...

Başbakan'dan çok çarpıcı açıklamalar...

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Davutoğlu, partisinin Ankara'daki etkinliğinde çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

- Her AKİM telefonu AK Parti ile milletimizin arasındaki bağdır. Biz 12 yılda çok büyük işlere imza attık. Ben sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve Abdullah Gül'e bir kez daha teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun.  Ak Parti AKİM'e gelen gönül dolu telefonlarla emuhtarıları yere çaldı, vesayet odaklarını yerle bir ederek halkın iradesiyle Cumhurbaşkanı seçti. Bu durum Cumhuriyet tarihinde bir ilktir. Allah yardımcınız olsun. Bütün AK Parti kadroları olarak yanınızdayız diyorum. 

BİRLİKTELİK HESAPLARINI BOŞA ÇIKARDI

- Önümüzü kesmeye çalıştıkça hızımıza hız katıyoruz. AK Parti bir vefa hareketidir. AK Parti içinde nasıl bir iftaralar çıkacak diye nasıl hikayeler oluşturdular. AK Parti içinde şunlar yaşanır diyerek Türkiye'nin en büyük partisi olma özelliğini de yitirir dediler. Ama vefa ve birliktelik böyle bir beklentiyi boşa çıkardı. Önce dediler ki genel başkanlık karmaşası olur dediler, 3 dönemliklerle sıkıntı olur dediler, Cumhurbaşkanıyla arasında görüş ayrılıkları olur dediler. AK Parti'nin birlik ve beraberliği ile hızı engellenemez. AK Parti'nin fırtınası millet içindir ve bu davada gönüllülük vardır. Bu kadrolardan daha nice devlet adamları çıkacaktır.

BU DAVAYA GELEN GEMİLERİ YAKIP GELECEK

- Cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık makamı üzerinden spekülasyon yapanlara bir kez daha sesleniyorum, siz ne yaparsanız yapın, bizim dava arkadaşlığımıza zerre miktar zarar veremezsiniz. AK Parti misyon hareketedir. Bu davaya gelen gemilerini yakıp gelecek. Tarık Bin Ziyad gibi gemileri yakıp gelecek. Çıkar, menfaat düşüncesi olabilir ama bunları yakıp gelecek. Arkadaşlar arasında görev değişiklikleri olacak bayrak değişimi olacak ama bu bayrak yere inmeyecek. 

- Türkiye'yi hükümetsiz bırakmayacağız dedik. Türkiye'de her hangi bir kaosun oluşmasına izin vermedik. Koalisyon görüşmelerinde her zaman hayır diyen Bahçeli'dir. 4 teklifi biz daha teklifi yapmadan hayır diyeceğini açıklamıştır. Bu söylediğimin gerçek olmadığını söyleyemeyecektir. Sayın başbakan sizinle bir koalisyon kurmayız. Seçim hükümetinize, azınlık hükümetinize hayır deriz.Meclis içinde olan her şeye hayır diyen Bahçeli'dir. Her ihtimale hayır dedi. Biz hayırlı yola çıkalım dedik. Şerin tersi anlamında hayırlı yol dedik ama Bahçeli yanlış anladı herhalde ret anlamında hayır dedi.

"MİLLET ŞAHİT"
Madem cumhurbaşkanımızın böyle bir karar almasını istemiyordunuz niye birlikte bir çözüme evet demediniz? Ağzımızdan diğer siyasi parti genel başkanlarını rencide eden bir söz çıkmamıştır. Diğer siyasi parti mensuplarını rahatsız edecek tek bir söz kullanmamışızdır. Ne senaryolar yazdı gazeteler, TBMM Başkanı seçileceği zaman. AK Parti hiçbir zaman siyasi hileye başvurmaz dedik.Ne dediler, bizi aramayın telefonlarımız kapalı dediler. Bizi aramayın görüşmeyiz dediler. Benim ağzımdan hayır dedikleri için sayın Bahçeli'ye, Kılıçdaroğlu'nu aramayacağım diye bir söz duydu mu kimse?Millet şahit. Daha pazar gününden itibaren bizi ve vekillerimizi aramasınlar. Yüz yüze görüşülmeyecek dendi. Biz siyasi nezaketi biliriz. Biz eğer bu sözler sarf edilmemiş olsaydı benim niyetim öncelikle dört siyasi partinin genel başkanına, birlikte oturalım erken seçim hükümetini müzakere edelim demekti.

Olmayacaksa her biriyle ikili görüşme yapmaktı. Yada telefon görüşmesi yapmaktı. Ama yapılan açıklamaları herkes biliyor. Telefonlarımız kapalı, kapılarımız kapalı. Sadece rencide edileceğimi bile bile telefon etmemi kim bekleyebilir? Arkadaşlar onların telefonları kapıları değil, gönülleri kapalı gönülleri.Anayasa hükümet kurulması talimatını veriyor.  Oyun şuydu. AK Parti bir başka partiyle baş başa gelecek, seçim boyu bunu istismar edecekler. Böyle istismar hesaplarıyla yola çıkanlara millet yüz verir mi? Bütün bu tablo ortaya çıkınca, arkadaşlar hiçbir yola ben üzerinde derinlemesine çalışma yapmadan çıkmadım.

Anayasa diyor ki, partililere teklif yapılır. 114-116 bölümü açık. Eğer partililere teklif yapılmazsa, grubu bulunan partiler oranları nispetinde TBMM tarafından tarafımıza bildirilir, biz de teklifte bulunuruz. TBMM'den yazıyı aldık. Hangi partiye kaç bakanlık düştüğü... Biz bu teklifi yapmazsak, zaten bağımsız atayamayız. Anayasa önce partililere teklif edeceksiniz, onlar hayır derse bağımsız atayacaksınız diyor.

Ben istemez miydim bu isimleri genel başkanlarla müzakere edeyim... Başbakanlık teklifine evet diyenler onursuzdur gibi, kendi vekillerine baskı yapanlar TBMM'nin onuruyla oynamışlardır. Biz böyle bir şey söylemeyiz. Milletten onay almış her vekil, siyaseten bize karşı duruşa sahip olsa dahi, onurludur. Ama onlar böyle davranmadı. Baskı oluşuyordular. Kabul ederseniz, ahlaksız siyasete ortak olursunuz dediler.

Güneş motel gibi çirkin benzetmeler yaptılar. Bunu yapanlara sesleniyorum, onu kimin yaptığı belli. Güneş motel CHP'nin bir ürünüdür. Rahmetle anıyorum sayın Ecevit'i ama. Onun genel başkanlığında Güneş motel yaşanmıştır.Bu çerçevede, isimlerden herkesin göreceği gibi 550 vekil arasında bakanlığı hakkında yerine getirecek isim vardır belki. Tecrübesiyle birikimiyle isimlere ağırlık vermeye çalıştık. Hiçbir partinin içişlerine karışmadık, karışmayacağız. AK Parti'nin içinde bir sürü dedikodu çıkaracak şekilde kampanya çıkarmaya çalışanlar bilsinler ki buna asla zemin vermeyiz. Bu teklifleri dün yaptık. Hepsine teşekkür ediyorum, cevap vermiş olanlara. Kabul edip etmemek onların iradeleridir.

TÜRKEŞ'E TEŞEKKÜR

Evet diyen sayın Tuğrul Türkeş'e bir kez daha teşekkür ediyorum. Bütün bu baskılara karşı, devlet adamı ahlakını gösterdiği için sayın Türkeş'e bir kez daha teşekkür ediyorum. Büyük baskı altına alındı, dirayetle direndi. Dün kendisiyle görüştüğümde de ifade ettim. Böyle dönemler, ağır sorumluluk alma ahlakına sahip olup olmayanları da ortaya koyar. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...