Cizre Belediye Başkanı'na soruşturma

/ Kaynak: İHA
Cizre Belediye Başkanı'na soruşturma

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Cizre Belediye başkanı Leyla İmret hakkında “Türkiye'de bir iç savaş yürüttüğümüzü söyleyebiliriz” sözleri nedeniyle soruşturma başlatıldı.

İstanbul Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret hakkında “Halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı bir isyana tahrik etmek” ve “Terör örgütü propagandası yapmak” suçundan soruşturma başlattı. Dosya Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. 
İstanbul Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Cizre Belediye başkanı Leyla İmret hakkında “Türkiye'de bir iç savaş yürüttüğümüzü söyleyebiliriz” sözleri nedeniyle soruşturma başlatıldı. 
Küçükçekmece Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret'in bir televizyon kanalındaki demecine yer verildi. Açıklamada, İmret'in verdiği demeçte, “Bir söz vardır, barış olacaksa Cizre'den başlayacaktır ve savaş da olacaksa Cizre'den başlayacaktır” ve “Türkiye'de bir iç savaş yürüttüğümüzü söyleyebiliriz” ifadelerini kullandığı hatırlatıldı. 
Başsavcılık açıklamasında, yapılan haberde, “Bir süredir Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde HDP'nin kazandığı belediyelerin PKK ve PKK'nın şehir yapılanması YDG-H'ye destek verdiği güvenlik kaynaklarınca dile getiriliyor…” ibarelerinin geçtiği belirtildi. 
Açıklamada, “Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret'in söylediği belirtilen söz konusu beyanların “Halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı bir isyana tahrik etmek” suçu ve “Terör örgütü propagandası yapmak” suçu kapsamında söz konusu iddiaların soruşturulması gerektiği anlaşıldığından Leyla İmret hakkında soruşturma açılmıştır” denildi. 
Açıklamada, idari yönden yasal gereği için İçişleri Bakanlığı'na yazı yazıldığı kaydedilirken, dosyanın suç itibariyle Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği belirtildi.

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...