Kılıçdaroğlu'ndan 'Adnan Menderes' mesajı

/ Kaynak: İHA
Kılıçdaroğlu'ndan 'Adnan Menderes' mesajı

POLİTİKA Haberleri  / İHA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adnan Menderes Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Fatih Kavaloğlu'na bir mesaj gönderdi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun mesajı şöyle:
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “şayan-ı dikkate değer” bir genç olarak siyasete kazandırdığı merhum Menderes, İstiklal Madalyası sahibi, ülkesine ve cumhuriyetimize büyük bir sevgi duyan bir insandır. Hayatı boyunca halkımıza hizmet etmek için çalışmış, asla siyaseti kişisel bir zenginleşme aracı olarak kullanmamıştır. Nitekim, kendisinin malvarlığı 1950 ile 1960 döneminde azalmış, topraksız köylülere kendi arazilerini dağıtmış, dahası oğullarının ticaret hayatına girmelerini de men etmiştir. Kendisi siyasete hiçbir şey sahibi olmadan girip, servet edinen bir insan değildir. Bu bakımdan merhum Menderes bugün de örnek alınmalıdır.
55 yıl önce, merhum Cumhurbaşkanımız Sayın İsmet İnönü'nün bütün çabalarına rağmen yaşanan elim olay ise hepimizin vicdanını hala sızlatmaktadır. Sayın İnönü'nün 13 Eylül 1961 tarihinde açıkça ifade ettiği gibi, MBK tarafından alınan bu karar milletimizde büyük bir üzüntüye yol açmış, demokrasi tarihimize de hala tam olarak kapanmayan bir yara açmıştır. Hukukun siyasete alet edildiği bu acı olay, bugün de adaleti bir intikam aracı olarak kullanmak isteyenlere karşı her zaman hatırlamamız gereken bir ders niteliğindedir. Cesaretle demokrasimize, özgürlüklere ve hukuk devletine sahip çıkmalıyız. Ancak bu yolla son sözlerinde bile milletimize ebedi saadetler dileyen Sayın Menderes'in hatırasına hak ettiği saygıyı gösterebiliriz. Bu duygu ve düşüncelerle, Sayın Adnan Menderes, Sayın Hasan Polatkan ve Sayın Fatin Rüştü Zorlu'yu rahmetle anıyor, demokrasimiz, Cumhuriyetimiz ve halkımız için 'Önce Türkiye' diyerek fedakârca çalışan herkese şükranlarımı sunuyor, Federasyon üyelerinize faaliyetlerinde başarılar diliyorum.”

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...