HDP barajı geçmek için...

/ Kaynak: İHA
HDP barajı geçmek için...

POLİTİKA Haberleri  / İHA

AK Parti Yerel Yönetimler İstişare toplantısına katılan Başbakan Vekili Yalçın Akdoğan, açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, çözüm sürecinde başa dönülmeyeceğini belirterek, “Örgüt süreci istismar etti ve ihanet etti. Onlara diyorum ki sürdürmek istesen de sürdüremezsin” dedi. Başbakan Yardımcısı Akdoğan, AK Parti Yerel Yönetimler İstişare toplantısına katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Akdoğan yerel yönetimlerin önemine dikkat çekerek, Kurban Bayramı'nda Mina'da yaşanan felaket de hayatını kaybeden hacı adaylarına Allah'tan rahmet diledi. 


Kurban Bayramı'nda yaşanan terör olaylarına da değinen Akdoğan, “Örgüt Kuzey Irak'ta tamamen darmaduman olmuş durumda. Kandil ve orada ki bütün kamplar başlarına yıkılmış durumda. Ne varsa imha ediliyor, örgüt bu yüzden panikte. Bunlar büyük yanılgıya kapıldılar Kobani'de başardık, Türkiye'de de yaparız. Sokak çatışmaları ile oralarda kurtarılmış bölgeler oluştururuz. Devrimci ruh savaşı çıkarmak istediler bu proje de çöktü. Bunlar bir elde siyaset bir elde silah buna alıştılar. Siyaset sadece örgütün önünü açan bir mekanizmaya dönüştü. Bölge de sivil halka zulüm etmeye başladılar. Bu örgüt kime zulüm ediyor? Kürt vatandaşımıza, kardeşimize zulüm ediyor. Onları rehin altına almış durumda” şeklinde konuştu. 


“HDP BARAJI GEÇMEK İÇİN ÇÖZÜM SÜRECİNİN DÜŞMANLARIYLA İTTİFAK YAPTI” 
Terör örgütüne yapılan operasyonların devam edeceğinin altını çizen Akdoğan, “Birileri iyi niyetle gelip diyor ki bu süreci devam ettirin. Bu kadar operasyon yaptınız. Şunu çok iyi görmek gerekiyor, bu operasyonlar keyiften yapılmadı. Hadi nerede kalmıştık, başa dönelim diyemeyiz. Burada bir güvenlik açığı oluştu. Örgüt süreci istismar etti ve ihanet etti. Onlara diyorum ki sürdürmek istesen de sürdüremezsin. Bu güvenlik açığı tamamen kapatılacak. HDP barajı geçmek için çözüm sürecinin düşmanlarıyla ittifak yaptı. Paralel çete ile ittifak ettiler. Biz bu yüzden eleştirdik. Diyorlar ki AK Parti barajı geçmek için savaş başlattı. Bir kere bunun adı savaş değil, terörle mücadele ediyoruz ve bu bir sonuç sebep değil. Biz 10 tane seçime girdik hangisinde buna tenezzül ettik? 7 Haziran seçim değil miydi? 7 Haziran'dan önce niye bunlar yaşanmadı. Biz bu mücadele de geri adım atmayız” ifadelerini kullandı. 
Terörle mücadelede AK Parti'ye yapılan eleştirilere cevap veren Akdoğan, “Bu süreçte biz devlet, millet için duyarlı bir tavır bekliyoruz. Geçenlerde ben dedim ki; sizin iktidar ortağı olduğunuz dönemde İmralı ile görüşmeler yok muydu? Hemen paniklediler, yok da diyemediler. MHP'nin iktidar ortağı olduğu dönemde de yapmıştır. Peki, siz konu mankeni miydiniz? iktidar ortağıydınız. Şimdi niye bizi yerden yere vuruyorsunuz. Dillerinden ihaneti düşürmüyorlar, sizin yaptığınız da ihanet miydi?” diye konuştu. 

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...