Sandığı görünce taktik değiştirdiler

Sandığı görünce taktik değiştirdiler

POLİTİKA Haberleri

“Biz bu oyunları biliyoruz. Seçime kadar demokrasi derler. Sonra yine ayaklanmadan, sırtlarını Kandil'e dayamaktan bahsederler.”

HDP'nin seçim yaklaşırken demokrasi naraları attığına dikkat çeken Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Seçim öncesi HDP yine şirin görünmeye çalışıyor, biz bu oyunu biliyoruz, bunlar seçime kadar demokrasi, sonrasında Kandil derler” diye konuştu. Kahramanmaraş mitinginde on binlere seslenen Başbakan Davutoğlu, HDP'nin seçim öncesi yine ağız değiştirdiğini ve şirin görünmeye çalıştığını belirterek şunları kaydetti: 
“HDP bir kez daha terör kartını açtı. Önce 'Türkiyelileşeceğiz' dedi. Milletin ne dediği ile değil, Kandil'in ne dediği ile ilgilendi. HDP yönetimi teröre karşı tavır almak yerine 'sırtımızı teröre dayadık' dedi. Uyuyan polislerimizi Ceylanpınar'da şehit edince onları da, onların sırtını dayadıkları Kandil'e de gerekli cevabı verdik, vereceğiz, vermeye devam edeceğiz. Seçim yaklaştıkça bu HDP'liler yine herkese şirin görünmeye çalışıyorlar, çatışmasızlıktan bahsediyorlar. Biz de diyoruz ki; çatışmasızlık değil sadece silahlar toprağa, hatta mağmaya kadar gömülmedikçe terörle mücadeleden hiçbir taviz vermeyeceğiz. Bunlar seçimden önce 'demokrasi' derler seçimden sonra 'Kandil' derler.
Ayaklanma çağrısında bulunanlar, polisimizi, askerimizi, vatandaşlarımızı şehit edenler işte onlar, o odakların sesini dinleyenler, bugünlerde kimlerin kimlerle koalisyon yaptığına dikkat edin. Kim, hangi paralel yayınların, kimleri propaganda ettiğine dikkat edin. Milletin birliğini, kardeşliğini kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz hukuk dışında çıkmadan kamu düzenini sağlayacağız.
Sayın Bahçeli bu süreçte hep 'hayır' dedi. Biz terörle mücadele için gece gündüz çalışırken o hepsine 'hayır' dedi. 'Siz mücadele edin ben rahatla koltuğumda oturayım' dedi. YSK, örgüt baskı olmadan oy kullanması için bazı sandık mekânlarının birleştirilmesi meselesini reddetti. Peki bu kime yaradı? Bu kararda Devlet Bahçeli ve HDP temsilcileri el ele verdiler. Bahçeli anlamıyor, mesele AK Parti meselesi değil, bu mesele şahsi mesele değil memleket meselesi.
Türkiye 2003-2012 yılları arasında ekonomik krizlere rağmen her sene yüzde 5 büyüdü. Bunlar hep sizin verdiğiniz destekle oldu. Bu başarıların 2023'e doğru Türkiye'yi küresel güç yapmasını istiyor musunuz? O zaman ne olur bizi değil namerde, merde dahi muhtaç etmeyin, koalisyon görüşmelerine muhtaç etmeyin, 'tek başına iş başına' deyin.”


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...