Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Kimliklerin kime ait olduğuna dair sonuçlara yaklaşıldı'

/ Kaynak: İHA
'Kimliklerin kime ait olduğuna dair sonuçlara yaklaşıldı'

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ankara'daki saldırıyı gerçekleştiren canlı bombaların DNA testinin devam ettiğini belirtti.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, İstanbul Conrad Otel'de düzenlenen 1. Asya ve Pasifik Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi'ne katıldı. Zirvenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Numan Kurtulmuş, Ankara'da yapılan canlı bomba saldırısıyla ilgili merak edilenleri yanıtladı.
“KİMLİKLERİN KİME AİT OLDUĞUNA DAİR SONUÇLARA YAKLAŞILDI”
Numan Kurtulmuş, canlı bombalarla ilgili DNA testinin yapıldığını belirterek, “Netleşmeyen hiç bir konuda resmi açıklama yapmayız. Çok yaklaşıldı hem kimlikler konusunda hem de kimliklerin ait olduğu örgütler konusunda. Devam eden DNA araştırmaları var. bunlar netleşince kamuoyuyla paylaşılacak” dedi.
“BÜTÜN DELİLLER TOPLANDI”
Olayla ilgili tüm delillerin toplandığını kaydeden Numan Kurtulmuş, “Gerçekten derin bir acıyı yaşıyoruz. Dolayısıyla bu acıyı nasıl hafifletiriz diye herkes bir takım tekliflerde bulunacak. Olayla ilgili bütün deliller toplandı” diye konuştu.
Kurtulmuş, Ankara Valisi ve Ankara Emniyet Müdürüyle ilgili kamuoyunda görevden alınması yönünde yapılan açıklamalarla ilgili “Olay olduğu andan itibaren bütün süreçleri takip etmek, en ufak bir ihmal hatayı ortaya çıkarmak için müfettişler görevlendirildi. Bir değerlendirme ortaya çıkacak. Şuanda bu değerlendirme oryaya çıkmadan herhangi biri için görevden alınsın demek en azından haksızlıktır diye düşünüyorum. Çok kısa süre içerisinde bitecek. Bir şeye kesin karar vermek için kesin deliller üzerinden konuşulması lazım” şeklinde konuştu. 

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...