'Terör belasını sonlandıracağım'

/ Kaynak: İHA
 'Terör belasını sonlandıracağım'

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Turist sayısının düştüğünü belirten Kılıçdaroğlu, dış politikanın turizme olan etkisini anlattı.

Aydın'ın turistik ilçesi Didim'e gelen CHP Lideri Kemal Kılıçtaroğlu, partisinin seçim bürosu önünde halka seslendi. Coşkulu kalabalık, CHP liderini "Başbakan Kemal" sloganlarıyla karşıladı. Konuşmasında 13 yıllık AK Parti hükümeti döneminde dış politikanın çöktüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, MHP için de "Her şeye hayır diyen parti" diyerek Devlet Bahçeli'yi eleştirdi.
Atatürk Bulvarı'nda düzenlenen seçim mitingi öncesi Kılıçdaroğlu'nu CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Milletvekili Metin Lütfü Baydar ve Hüseyin Yıldız Milas-Bodrum Havalimanı'nda karşıladı. Seçim otobüsüyle binlerce kişinin doldurduğu alana gelen Kılıçtaroğlu, halkı selamladıktan sonra 1 Kasım seçimlerini değerlendirdi. Sözleri sık sık "Başbakan Kemal" sloganlarıyla kesilen Kılıçdaroğlu, "İnşallah olacağım" cevabını verdi.
Partililere, "Sandığa gitmeyen vatandaşları ikna edin" uyarısında bulunan Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:
"Sandığa gitmeyen arkadaşınızı ikna edin, beraber gidin. Aynı zamanda onlara şunu söyleyin; Haziran'da sandığa gittik, şimdi hangi gerekçeyle sandığa gidiyoruz. Hükümet kuramadıklarını çıkıp millete anlatsınlar. Biz elimizden geleni yaptık. Koalisyon dediler görüşmeleri yaptık, çünkü dedik ki biz bu ülkeye, insanlarımıza saygılıyız. Madem milli irade böyle tecelli etti, biz de gereğini yapacağız. Onlar gereğini yapamadılar ve hükümet kuramadılar. Yetkinin bize verilmesi lazımdı, bize vermediler. Biz ağlamadık, biz sızlamadık. Onlar sandılar ki, biz niye bize görev vermediniz diye mağdur edebiyatı yapacağız. Yapmayacağız, çünkü biz yetkiyi saraydan değil milletten alacağız. Didim Türkiye'nin en güzel ilçelerinden birisi. Bakın sevgili Didimliler; Türkiye'nin en güzel şehirlerinden birinde yaşıyorsunuz. Buranın altın gibi plajları var. Didim'e turizmin gelmesi lazım. Turistlerin gelmesi lazım. Antalya, Ege bölgesi ve Didim dahil turist sayısında azalma oldu. Neden her ülkeyi düşman ilan ettik. Suriye ile, Irak ile, Rusya ile kavga ettik. İran'la, Mısır'la kavga ettik. Kavga etmediğimiz hiçbir ülke kalmadı. Sonra diyoruz ki niye turist gelmiyor? İşte sorun bu. 7 Haziran'dan sonra yeniden şehitlerimiz gelmeye başladı. 7 Haziran'a kadar bu ülkede hemen hemen terör bitmişti. Şimdi Türkiye güvenilmez bir ülke konumuna geldi. Terör var, canlı bombalar var. Eskiden bir PKK belası vardı, şimdi bir de başımıza IŞİD belası çıktı. Size sözüm söz, CHP iktidarında terör belasını sonlandıracağım. Bu ülkeye huzuru getireceğim."
"ENGELLERİ KALDIRACAĞIM"
"Atama bekleyen öğretmen kavramını kaldıracağız. Nerede çocuğumuz varsa öğretmenimiz de orada olacak. Çocuklarımıza en kaliteli, en nitelikli eğitimi vereceğiz. Boğazımızdan keseceğiz, tasarruf yapacağız ama çocuklarımıza gelecek güzel bir Türkiye hazırlayacağız. Bunun mücadelesini veriyorum, vermeye de devam edeceğim. Sevgili gençler; 13 yıllık iktidar sizi hep potansiyel suçlu olarak gördü. Niye caddelerde geziyorsunuz? Meydanlarda niye geziyorsunuz? Sosyal medyada neden şunu yazdınız? Twitter'dan neden şunu yazdınız diye yasaklar getirdiler. Size sözüm söz gençler. Size sözüm söz gençler; sizi potansiyel suçlu olarak değil, bu ülkenin gururu, bu ülkenin onuru ve bu ülkenin geleceği olarak düşünüyorum. Size saygım sonsuz. Sizin önünüzdeki bütün engelleri ve yasakları kaldıracağım."
"İŞSİZLİK BÜTÜN KÖTÜLÜKLERİN ANASIDIR"
"Türkiye'nin en büyük sorunlarından birisi de işsizlik. Her dört üniversite mezunundan birisi işsiz. Bunların çocukları çalışıyor diye sanıyorlar ki herkesin çocuğu çalışıyor. Köşeyi döndüler, sanıyorlar ki herkes köşeyi döndü. Çocuklarımız işsiz. Eğer bir evde işsiz birisi varsa o evde huzur yoktur. Babalar bekler, acaba çocuğum ne zaman iş bulacak diye. Biz bunu düşünüyoruz ama onlar böyle düşünmüyorlar. İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır. Biz seçim bildirgemizi gençlere adadık. Gençlerin işsiz kalmasını istemiyoruz. Onların çalışmalarını, kazanmalarını ve Türkiye'ye katkı vermelerini istiyoruz. O nedenle gençler; sizi bu güzel ülkenin umudu ve geleceği olarak gördük. Her zaman size destek olacağız. İşsizlikle mücadele bizim birinci gündem maddemiz olacak. Artık fakirliğin toprağa gömülmesine hazır mısınız? Gazeteciler bu ülkede özgürce yazı yazabilsinler. Bizim haber alma kanallarımız engellenmesin. Türkiye'ye 1. sınıf demokrasiyi getirmeye hazır mısınız? Vallahi siz hazırsanız ben de hazırım. Beraber yapacağız. Biz birlikte olursak her şeyi başarırız."
"DAVUTOĞLU SARAY, KILIÇDAROĞLU HALK İÇİN ÇALIŞIR"
"Türkiye'yi Ortadoğu bataklığından kurtaracağız. Onlar yapamadılar. Türkiye'yi Ortadoğu'da bataklığa sürüklediler. Yanlış yapıyorsunuz dedim. Kardeşi kardeşe kırdırıyorsunuz dedim. Türkiye üzerinden silah gönderdiniz. Ortadoğu bataklığından Türkiye'yi çekip çıkartacak parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Çünkü bizim partimiz yurtta barış, dünyada barış diyen tek partidir. Bizim ciddi, saygın ve tutumlu bir dış politika izlememiz gerekiyor. Şunu unutmayın, Davutoğlu saray için, Kılıçdaroğlu halk için çalışır."
MHP VE AK PARTİ'Yİ ELEŞTİRDİ
"Parlementoda grubu olan dört siyasi parti var. Bir parti malum, 13 yıl yetki verildi, Türkiye'yi hangi noktaya taşıdı. İşsizlik var, yoksulluk var. İkinci parti o da sağ olsun her şeye hayır diyor. Niye hayır diyor, onu da anlamadık. Her şeye hayır diyorsan neden siyasete giriyorsun. Seçime niye giriyorsun sen? Her şeye hayır demek için mi? Bu ülkenin barışa, huzura, kardeşliğe ve bu ülkenin birlikte yaşamaya ihtiyacı var. Hiç kimsenin kimliğini siyaset konusu yapmadım. Hiç kimsenin inancını siyaset konusu yapmadım, yapmayacağız da. Biz bu ülkenin birliğini savunuyoruz. Biz ortak yaşamayı savunuyoruz. Kimlikler bizim zenginliğimiz. Koalisyon görüşmeleri sırasında HDP ile MHP iki zıt parti. İki partinin tek ortak görüşü vardı. Koalisyonda mutlaka CHP olmalıdır dediler. Çünkü güven veren parti."

POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...