Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan, '92 yıldır mücadele ediyoruz'

Erdoğan, '92 yıldır mücadele ediyoruz'

POLİTİKA Haberleri

AKM'ye gelen Erdoğan protokoldaki yerini aldı ve önemli mesajlar içeren bir konuşma yaptı.

Cumhuriyetin ilanının 92. yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen kutlamalara devletin zirvesi tam kadro katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile üstü açık klasik araçtan tören birliklerini denetledi, vatandaşlar ve öğrencileri selamlayarak bayramlarını kutladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra protokolde yer alanlarla tek tek tokalaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Atlı Tören Kıtası ve Cumhurbaşkanlığı Motosikletli Timi eşliğinde tören birlikleri eşlik etti.
Geçit törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Tuğrul Türkeş, Yalçın Akdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Bakanlar Kurulu'nun bazı üyeleri, yüksek yargı mensupları, kuvvet komutanları, yabancı misyon şefleri ile Ankara Garnizonu'nda görevli subay ve astsubaylar katıldı.
"CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN"
Kutlama töreni öncesi vatandaşlara hitap eden Erdoğan, "Değerli vatandaşlarım, sevgili gençler, Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Cumhuriyetimizin ilanının 92. yıl dönümünü hep birlikte sevinçle, gururla, coşkuyla yaşıyoruz" dedi.
"Millet olarak gerçekten çok zor şartlarda kurduğumuz Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için 92 yıldır mücadele ediyoruz" diye konuşan Erdoğan, "Türkiye'yi bölgesinin ve dünyanın en önemli ülkelerinden, yükselen yıldızlarından biri haline getirdik. Bugün ülkemiz hamd olsun, tüm mazlumların, mağdurların ümidi haline geldi. Öte yandan birlik, beraberlik, kardeşlik içinde verdiğimiz demokrasi ve kalkınma mücadelesinden rahatsız olanlar her dönemde önümüze engeller çıkarmışlardır. Şartlar ne olursa olsun, tarihe geçen bir İstiklal mücadelesi ile kurduğumuz, Cumhuriyetle taçlandırdığımız devletimize yönelik her türlü tehdidin üstesinden gelecek güce, imkana ve kararlılığa sahibiz" ifadelerini kullandı.
"TÜRKİYE CUMHURİYETİ 2023 HEDEFLERİNE MUTLAKA ULAŞACAK"
Birlik ve beraberlik mesajı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:
"Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı için belirlediğimiz 2023 hedeflerine mutlaka ulaşacaktır. 78 milyon olarak ortak geçmişimizden aldığımız güçle, ortak geleceğimize yürümeye devam edeceğiz. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkeleri etrafında bütünleştiğimizde üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz yoktur. Cumhuriyetimizin 92. yıl dönümünün işte bu anlayışla, birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin güçlenmesine vesile olacağına inanıyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasında, Cumhuriyetimizin kuruluşunda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyor, her birini rahmetle yad ediyorum. Bu duygularla bir kez daha 'Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun' diyor, sizleri sevgiyle saygıyla selamlıyorum."
CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI SAHNEDE
Cumhurbaşkanı Senfoni Orkestrası törende Ulvi Cemal Erkin'in "Köçekçe" adlı eseri ile ünlü besteci Mozart'ın Türk kültüründen ilham alarak bestelediği "Türk Marşı"nı icra etti

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...