Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Bölünmenin zamanı değil, birleşeceğiz'

/ Kaynak: AA
'Bölünmenin zamanı değil, birleşeceğiz'

POLİTİKA Haberleri  / AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede herkesin refah içinde yaşamasını istiyorsanız, bölünmenin zamanı değildir, birleşeceğiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanlığı tarafından Çorlu Atatürk Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, ülke, bayrak, vatan, çocuklar, huzur ve refah için çalışacağına söz verdiğini söyledi.


Anadolu'nun kuş uçmaz, kervan geçmez bir köyünde doğduğunu, 7 kardeşten sadece kendisinin üniversiteye gidebildiğini, anne ve ablasının okuma yazma bilmediğini anlatan Kılıçdaroğlu, çalıştığını, devlette önemli görevlerde bulunduğunu, sonra da milletvekili olduğunu aktardı. Kılıçdaroğlu, "Şimdi Mustafa Kemal Atatürk'ün koltuğundayım. Ben bunu Cumhuriyet'e ve Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyum" diye konuştu.


Kemal Kılıçdaroğlu, bu ülkede yaşayan herkesin, görüşü ve kimliği ne olursa olsun, Cumhuriyeti, bugünü ve geleceği Atatürk ve arkadaşlarına borçlu olduğunu kaydetti. 


"Birlik olacağız, 1 Kasım'da sandığa gideceğiz" 
Seçmenden 1 Kasım'da düşünerek sandığa gitmesini isteyen Kılıçdaroğlu, bu ülkede refahı ve huzuru isteyenlerin çoğunlukta olduğunu ancak bölündüklerini, kiminin A partisinde, kiminin B partisinde, kiminin C partisinde olduğunu belirtti. 


Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:


"Çorlu'dan refahı ve huzuru isteyen bütün yurttaşlarıma açık çağrıda bulunuyorum. Türkiye'yi ateş çemberinden çekip çıkarmak istiyorsanız, PKK belasının yanına IŞİD belasını da koyan bir siyasal anlayıştan kurtulmak istiyorsanız, bu ülkede herkesin refah içinde yaşamasını istiyorsanız, bölünmenin zamanı değildir, birleşeceğiz. Nerede? Adres belli, yer de belli. Altı ok, Cumhuriyet Halk Partisi. Kaderimizi belirlememiz lazım. Birlik olacağız, 1 Kasım'da sandığa gideceğiz. Oylarımızı bölmeyeceğiz, bu ülkenin huzura ve refaha ihtiyacı var." 


"Bütün vatandaşlarımı kucaklayacağım"
Kemal Kılıçdaroğlu, herkesin kimliğinin, inancının, yaşam tarzının siyasete malzeme edildiğini savunarak, "Neredeyse birbirimize selam veremez hale geldik. Komşumuzun kimliğini sormaya başladık, inancını sorgulamaya başladık. Böyle bir şey olabilir mi? Bu güzel ülkede, cennet gibi ülkede siyasetin konusu bu mu? Siyasetin konusu, vatandaşın çocuğu işsizse, ona iş bulacaksın. Esnaf geçinemiyorsa, geçinebileceği bir ekonomi politikası uygulayacaksın. Dış politikada onurlu bir tavır sergileyeceksin. Benim size CHP Genel Başkanı olarak sözüm, hiçbir vatandaşımı kimliğinden, inancından, siyasi görüşünden, yaşam tarzından ötürü asla ve asla ötekileştirmeyeceğim. Bütün vatandaşlarımı kucaklayacağım" değerlendirmesinde bulundu.

POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...