Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan: Kimse kimseyi aldatmasın

Düzenleyen:
Erdoğan: Kimse kimseyi aldatmasın

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan İSEDAK toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Maalesef, televizyon ekranlarına yansıyan açlık, kıtlık ve sefalet görüntülerini önemli bir kısmı teşkilat üyesi ülkelerde vuku buluyor. Mesela, İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerde her bin çocuktan 54'ü daha 5 yaşına varmadan hayata gözlerini yumuyor.

Bugün giderek İslam coğrafyası bir ilim, irfan ve medeniyet coğrafyasından bir zulüm ve mazlumiyet coğrafyasına dönüşüyorsa bunun en büyük sebebi kardeşlik ahlakı ve hukukunun ihlalidir, yok sayılmasıdır. Çocukların açlıktan, susuzluktan, yokluktan en basit ihtiyaçları karşılanamadığı için öldüğü bir dünyada hiç kimsenin huzur bulamayacağı, hiç kimsenin kendini güvende hissedemeyeceği açıktır.

"KARDEŞLİĞİMİZ NE KADARSA MÜSLÜMANLIĞIMIZ DA O KADARDIR"

Bugün İslam İşbirliği Teşkilatı nüfusunun büyük bölümü aşırı yoksulluk sınırlarında hayata tutnmaya çalışıyor. Bir tarafta ihtiyaçlarını karşılayamayan insanlar varken bir taraftanda milyarlarca dolar şatafat için harcanabiliyor. Kardeşliğimiz ne kadarsa Müslümanlığımız da o kadardır.

"ÖNCELİKLİ HEDEFLERİ MÜSLÜMANLAR"

Bugünümüzü ve yarınımızı teminat altına almak kardeşliğimizi artırmamızla ilgilidir. İSEDAK içinde bulunduğumuz bu dönemde kritik rol oynayacaktır. Bu yılki toplantı bölgesel ve küresel meseleler bağlamında kritik bir dönemde gerçekleşiyor. Suriye'de yaşanan savaş beşinci yılına girmek üzere. Hesaba çekilmeden önce kendimizi hesaba çekmemiz gerekir. Şuana kadar 380 bin Suriyeli masum katledildi. 12 milyon insan yerini yurdunu terketmeye zorlandı. Flistin'de kardeşlerimiz İsrail saldırıları karşısında onurlu bir mücadele veriyor. Abluka Gazze'yi bir açık hava hapishanesine çevirmiş durumda. Bu yürek yaralayıcı manzaralar yetmiyormuşcasına İslamı kendi amaçları için kullanan cinayet çeteleri başkalarına figüranlık yapıyor. Öncelikli hedefleri kendileri ile aynı görrüşü paylaşmayan diğer Müslümanlardır. Bu örgütler en büyük zararı Müslümanlara vermişlerdir. Hepimizin bu örgütlere karşı kararlı duruş göstermek zorundayız.

RUS UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİ

Hava sahamızı ihlal eden milliyeti belirsiz iki uçak sınır ihlali yapmamaları konusunda 5 dakikada 10 kez ikaz edildi. Düşen uçağı Rusya'ya ait olduğu Rus makamlarının açıklamalarından sonra anlaşılmıştır.

5 dakikada 10 kez ikaz ettik. NATO ve BM'de gerekli bilgilendirmeleri yaptık.

Uçakların orada DAEŞ'e karşı oldukları ifade ediliyor. Bu bölgede DAEŞ terör örgütü yoktur. Kimse kimseyi aldatmasın.

Türkiye gerilimin ve krizin safında değildir.

Hiç kimse bizden egemenlik haklarımızın ihlal edilmesine, hak ve hukukumuzun çiğnenmesine sessiz kalmamızı beklemesin.

GERİLİMİ TIRMANDIRMAK GİBİ BİR DÜŞÜNCEMİZ YOKTUR

Sadece kendi güvenliğimizi ve kardeşliğimizin hukukunu koruyoruz. Hadiseyi tırmandırmak gibi bir düşüncemiz yoktur

Biz her türlü terör örgütüne ve Esad rejimine karşıyız.

Suriye halkının huzuru ve güveni için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.

 

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...