Erdoğan: Bir tarafta açlık diğer tarafta lüks

Erdoğan: Bir tarafta açlık  diğer tarafta lüks

POLİTİKA Haberleri

İslam ülkelerindeki fakirliğe dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir tarafta milyonlarca aç insan varken, milyarlarca dolar lüks için harcanabiliyor” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen 31. İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi’nin (İSEDAK) Açılış Toplantısı’na katıldı. Burada konuşan Erdoğan, İslam ülkelerinin içinde bulunduğu duruma dikkat çekti. Erdoğan, “İslam İşbirliği Teşkilatı nüfusunun yaklaşık yüzde 21 yani 350 milyon kardeşimiz aşırı yoksulluk şartlarında hayata tutunmaya çalışıyor. Televizyon ekranlarına yansıyan yürek dağlayıcı açlık, kıtlık, sefalet görüntülerinin önemli bir kısmı teşkilat üyesi ülkelerde vuku buluyor. Mesela İİT ülkelerinde her bin çocuktan 54’ü daha 5 yaşına varmadan hayata gözlerini yumuyor. Bir tarafta asli ihtiyaçlarını dahi karşılayamayan milyonlarca insan varken, bir tarafta milyarlarca dolar lüks için, şatafat için harcanabiliyor” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...