Kılıçdaroğlu’na soruşturma

Düzenleyen:
Kılıçdaroğlu’na soruşturma

POLİTİKA Haberleri

Kurultay’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret eden Kılıçdaroğlu’na hem soruşturma hem dava açıldı.

 Haber Merkezi ANKARA
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında “diktatör bozuntusu” sözleri nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 100 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı. Soruşturma, TCK’nın, “Cumhurbaşkanına hakaret” başlıklı 299. maddesini kapsıyor. Madde, “Cumhurbaşkanına hakaret eden kişi, 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Suçun alenen işlenmesi halinde, verilecek ceza 6’da 1 oranında artırılır” deniliyor. Soruşturma dosyasının Parlamenter Suçlar Bürosuna gönderilmesi bekleniyor. Burada Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanacak fezleke TBMM’ye gönderilecek.  
Öte yandan Erdoğan’ın avukatları da Kılıçdaroğlu’nun yönelttiği suçlamalara karşı 100 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun sözleri hakkında da ayrıca suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, “Şüpheli, söz konusu ve suç teşkil eden ifadeleri ısrarlı bir şekilde kullanacağını da beyan etmesi, hakaret kastının yoğunluğunu gösteren bir diğer husus olarak değerlendirilmelidir” denildi.
Kılıçdaroğlu kurultayda, “Senin için şeref ve namus ne anlama geliyor? Sen namus ve şereften ne anlıyorsun? Diktatör bozuntusu” demişti.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...