Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar

Düzenleyen:
Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu İngiltere'de Türk basınına açıklamalarda bulundu.

İngiltere Başbakanı David Cameron'la görüşmesinin ardından Londra'da bir basın toplantısı düzenleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu önemli açıklamalarda bulundu. 

Davutoğlu'nun konuşmasından ana başlıklar şöyle:

Kıbrıs konusu ve Türkiye-AB ilişkilerini ele aldık. Sayın Cameron'u Mayıs'ta İstanbul'da yapılacak olan Dünya İnsani Zirvesi'ne davet ettim. Kendisi memnuniyetle kabul etti. Türk ve İngiliz işadamlarının katılımıyla bir akşam yemeğinde biraraya geldik. Bundan sonra Davos, oradan da Almanya'ya geçip, Cuma akşamı Türkiye'ye döneceğiz. 

O BÖLGELERDE REHABİLİTASYON YAPILACAK

Maalesef çözüm sürecinin ana esası olan silahsızlanma konusunda gerekli adımlar atılması ve terör örgütütleri PKK, DHKP/C ve DEAŞ harekete geçmesi üzerine operasyon başlattık. Operasyonların tamamlandığı ilçelerde rehabilitasyon çerçevesinde çalışmalar yapılacak. Silopi'de bütün çukurlar kapatıldı, barikatlar kaldırıldı. Operasyon esnasında güvenlik güçlerimiz iyi bir koordinasyon yürütülüyor. 

SİLOPİ'DE YASAK BİRKAÇ GÜN SONRA KALKACAK

Silopi'de birkaç güne kadar sokağa çıkma yasağı kalkacak. Silopi'de yeni bir güvenlik yapılanmasına gideceğiz. Bu durum Sur ve Cizre için de geçerlidir. Oralar temizlenecek, bunun hiçbir alternatifi yok. Türkiye'nin hiçbir sokağı terör örgütüne terkedilmez. Oralarda ciddi bir restorasyon çalışması yapılacak. En ufak zarar gören tarihi eser varsa hepsi pırıl pırıl olacak. 

ORADAKİ HAK SAHİPLERİNE YENİ EVLER VERİLECEK

Eğitim ve sağlık hizmetleri derhal başlayacak. Özellikle virane hale gelmiş evler var. Hak sahiplerine en iyi şekilde ev imkanı sağlayacak bir çalışma yürütülecek. Orada esnafı canlandırmak üzere ciddi tedbirler aldık, almaya devam edeceğiz. Bütün süreç tamamlandığında Trakya'da, Akdeniz'de nasıl hayat şartları varsa Doğu'da Güneydoğu'da da sağlanacak. 

İKİ İLİN MERKEZİ TAŞINACAK, YENİ İL STATÜSÜ YOK

Taşınma için gerekli talimatları verdim. Hakkari'nin merkezi Yüksekova'ya taşınacak. Şırnak merkezi Cizre'ye taşınacak. Şu anda il statüsü verilmesi gibi bir uygulama sözkonusu değil. İstanbul'da tarihi doku olarak suriçiyle ilgili aldığımız bazı tedbirler var. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...