Erdoğan: Maşalık size yakışıyor mu

Düzenleyen:
Erdoğan: Maşalık size  yakışıyor mu

POLİTİKA Haberleri

“Bunlar çeyrek porsiyon aydın bile değil. Akademisyene, ciğeri beş para etmez terör örgütünün maşalığını yapmak yakışır mı?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Devlet Kürt halkını katlediyor’ diye bildiri yazan akademisyenler için, “Kimse hukuk önüne bilhassa devletin ve milletin bekası söz konusu olduğunda asla dokunulmaz değildir” dedi. Külliye’de Muhtarlar Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, Cem Karaca’nın lümpen aydınlar için “yarım porsiyon aydınlar” dediğini hatırlatarak şöyle konuştu: “Yıllardır dolaylı yollardan yürüttükleri terör örgütünün propagandasını yayınladıkları bir bildiriyle bu defa açık bir şekilde alenen yaptılar ama artık Türkiye, eski Türkiye değil. O günler geride kaldı. Siz bu milletin sağladığı imkânlarla bu devletin okullarında eğitim görerek, bu devletin kurumlarında kariyer yaparak bugünlere geldiniz. Şimdi millete ihanet ediyorsunuz. Halen de aynı imkânlarla hayatınızı sürdürüyorsunuz. 
Akademisyene, aydına, ciğeri beş para etmez bir terör örgütünün maşalığını yapmak yakışır mı? İmzaladığınız metnin mahiyetini bilmiyorsanız ayrı bir felaket, bilerek imza atıyorsanız ayrı bir felaket. Bunun adı eleştiri değil ki. Bunun adı terör örgütü propagandası. Terör örgütünün kamu görevlilerine saldırmasına kendince akademik ve siyasi fetva veren zihniyetten de tiksiniyorum.
 KILIÇDAROĞLU’NA:  Karşımdaki kişi, cevap vermediğimde kendisinin haklı olduğunu düşünecek kadar cahil ve ahlaksız olduğu için temas etmek zorundayım. Bazı insanlar vardır ya hani yüzüne tükürsen, ‘yağmur yağıyor herhalde’ der. Bu da işte böyle pişkin bir tip. Aslında bu zatın asıl karın ağrısını da ortaya dökerim ama inanın bana ben bu konuları konuşmaktan hicap duyuyorum. Bu namus ve şeref fukaraları için vakit harcamak bana zül geliyor. Yüksek Seçim Kurulunu da hedef almış. Serseri mayın gibi ne zaman kime bulaşacağı belli olmuyor. SSK’yı batırmış, tüm seçimleri kaybetmiş. Neresinden tutsanız elinizde kalan bir zavallı. Akıl derecesini ölçemiyoruz, akıl sağlığının yerinde olup olmadığını da bilmiyoruz. İnsan mücadele ederken kendi sıkletine uygun birisinin çıkmasını istiyor ama bunun sıkleti de ölçülemiyor. Geçmişinden utanan, terör örgütünü dahi şöyle kalpten gelen samimi bir buğz ile kınayamayan bu zavallıyı ademe mahkum ediyorum. Milletin zaten yok saydığı bu zatı ben niye adam yerine koyayım ki. Varsın kendi hiçliği, kendi cehaleti, kendi başarısızlıkları, kendi kifayetsizlikleri, kendi hakaretleri, küfürleri içinde çırpınsın dursun. 
 YÖK’TEN BİLGİ ALDI
 Cumhurbaşkanı Erdoğan, YÖK Başkanı Yekta Saraç ile görüşerek, bildiriye imza atan akademisyenler hakkında bilgi aldı. Saraç, bir rapor haline getirdiği akademisyenlerle ilgili bilgileri Erdoğan’a iletti. Raporda, imza atan akademisyenlerin kimler oldukları, hangi üniversitelerde, ne görevler yaptıkları gibi bilgilerin yer aldığı öğrenildi. YÖK’ün raporunda o bildiriyi imzalayanlara destek vermek için bir başka bildiriye imza atan 610 akademisyenle ilgili bilgiler de yer aldı.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...