Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

MHP’den Biden’a sorular

Düzenleyen:
MHP’den Biden’a sorular

POLİTİKA Haberleri

MHP’nin grup toplantısında geçtiğimiz günlerde anjiyo olan Genel Başkan Devlet Bahçeli yerine kürsüye Grup Başkanvekili Oktay Vural çıktı.

Damla Peker ANKARA
Böylece 1997’den bu yana liderlik koltuğunda oturan Bahçeli’nin yerine ilk kez bir başka isim partililere hitap etti. Bahçeli’nin istirahatte olduğunu belirten Vural, “Ülke gündemini takip etmekte ve parti çalışmalarını sürdürmektedir. Selamlarını arz ediyorum” dedi. “Bu topraklarda Kürdistan diye bir ucubenin kurulmasına izin vermeyeceğiz” restini çeken Vural, geçtiğimiz günlerde Türkiye’yi ziyaret eden ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile neden görüşmediklerini açıkladı ve bazı sorular sordu: “İç meselelerin yabancı bir devlet adamının etrafında, yapısı ve zihniyeti belli temsilcilerle konuşulmasını doğru bulmadık. Eğer birebir bir görüşmede bulunsaydık kendisine şunları sorardık. PKK’nın uzantısı PYD’ye silah yardımı yapmanız müttefiklik anlayışına uymakta mıdır? DAEŞ’le ortak mücadele edilirken PKK’ya karşı neden ortak bir mücadele sergilenmemektedir? Türkmenleri yok sayan politikalar neden ABD tarafından desteklenmektedir? Türkiye’nin birkaç yüz kilometre ötesindeki Başika’da ne işi var diyenler, onbinlerce kilometre ötedeki Irak’ta ne işi olduğunu açıklamak zorundadır. Biden’a son sözüm de şu olurdu, Türkiye’nin Kürt vatandaşlarıyla sorunu yoktur.” 

DÜŞÜK PERFORMANS
Doktorlar, Devlet Bahçeli’ye “Hâlâ ameliyat yaralarınız açık. Bu halde otelden dışarı çıkmanız doğru olmaz” diye izin vermedi. Oktay Vural, salona girerken kendisini alkışlayanlarını “Genel Başkan değilim” gerekçesiyle durdurdu. Oktay Vural’ın konuşması, MHP kulislerinde “bir genel başkanlık provası” şeklinde değerlendirildi. Performansı ise, basın toplantılarına göre daha düşük bulundu.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...