Baykal'dan partisine sert sözler

Düzenleyen:
Baykal'dan partisine sert sözler

POLİTİKA Haberleri

CHP’nin her bakımdan problem yaşadığını söyleyen Baykal, “Onursal başkanlık teklif edildi. Bu konunun takdirini yapacak olan sayın genel başkandır” dedi.

Partisinin iyi yönetilmediğine yönelik şikayetleriyle gündeme gelen CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, “CHP’ye genel başkan olmak istemiyorum. CHP’ye genel başkan olmayı değil, CHP’li kalabilmeyi başararak, CHP üyesi olarak ölebilmeyi diliyorum” dedi. Önceki akşam Haber Türk’te katıldığı te-levizyon programında konuşan Baykal, “AK Parti’ye mi geçeceksiniz?” sorusuna “1992 yılında kapatılan CHP’nin ikinci kurucu başkanı olma onuruna eriştim. Böyle bir ortama çekilmiş olmaktan üzüntü duyuyorum” cevabını verdi.
CHP yönetimine yaptığı eleştiriler hatırlatılarak, “Kılıçdaroğlu’dan onursal başkanlık talep ettiniz mi?” sorusunun yöneltildiği Baykal, şu değerlendirmede bulundu: 
ONURSAL BAŞKANLIK TEKLİF EDİLDİ
“Benim, Sayın Kılıçdaroğlu’ndan kendimle ilgili hiçbir talebim olmamıştır. Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu konuda gerekeni ifade edeceğinden eminim. Tabii çevresinde bu laflar niye dolaşıyor, ayrı bir iştir. Onursal başkanlık konusu şudur: Partide bir yönetim sorunu olduğunu CHP’liler kendileri arasında sürekli konuşuyor. Bu, benim de kanaatimdir. İyi yönetilmiyor parti, çok açık, her konuda... Bir yönetim toparlanması ihtiyacını CHP’nin deneyimli, birikimli, sorumlu, aklı başında pek çok insanı kendi arasında konuşuyor. O insanlardan bana gelip, ‘Bu onursal başkanlık mekanizmasını harekete geçirelim’. Daha önce ‘eş başkanlık’, arkasından ‘onursal başkanlık’ diye konuştular ve son olarak kurultaydan önce bana bazı partililerimiz gelerek, ‘Bir onursal başkanlık olsun, sen de orada bulun, katkını yap, yanlışa müdahale etmen gerekebilir’ dedi. Bana teklif edildi, ben Kılıçdaroğlu’na böyle bir teklif yapmadım, kimseye de yapmadım. Bana bir değerli ardaşımız bu teklifi yaptı, ben de ona, ‘Bu konunun takdirini yapacak olan sayın genel başkandır, benim böyle bir talebim olmaz’ dedim. Ben yeni bir yönetim gerektiğine inanıyorum, herkes de inanıyor. Bu yeni yönetim birisine karşı bir yönetim değildir. Yeni başlangıçta Kılıçdaroğlu da yer almalı.”

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...