Erdoğan ‘devletin başı’ sıfatıyla konuştu

Düzenleyen:
Erdoğan ‘devletin başı’ sıfatıyla konuştu

POLİTİKA Haberleri

Kurtulmuş’un ‘Kişisel görüşü’ sözlerine Külliye’den cevap geldi: Cumhurbaşkanımız ‘devletin ve hükümetin başı’ sıfatıyla konuşmuştur.

Yücel Kayaoğlu ANKARA
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Can Dündar ve Erdem Gül’le ilgili AYM’nin verdiği hak ihlali kararına yönelik yaptığı ‘Saygı duymuyorum’ açıklamasının yankıları sürüyor.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, önceki gün Cumhurbaşkanının açıklamaları ile ilgili olarak, “Sayın Cumhurbaşkanımız kendi kişisel düşüncelerini açıklamış, kendi kişisel konumunu ortaya koymuştur” demişti. Kurtulmuş’un bu açıklamasına Külliye’den cevap geldi. Erdoğan’ın başdanışmanı ve AK Parti eski milletvekili Mustafa Akış, Anayasa’nın 104’üncü maddesine göre, Cumhurbaşkanının ‘devletin ve hükümetin’ başı olduğunu ve Anayasanın uygulanmasını gözettiğini hatırlattı. Akış, “Cumhurbaşkanımızın, AYM kararını eleştirmesi, “kişisel konumlanma” değil; “devletin ve hükümetin başı” sıfatıyla bir açıklamadır. AYM’nin hukuk ihlali yapmaması için yapılacak bir düzenleme; hükümetin tasarrufunda değildir. Düzenlemeyi yapacak olan yasamadır, TBMM’dir” dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...