Zaman artık Kayyumda

Düzenleyen:
Zaman artık Kayyumda

POLİTİKA Haberleri

Paralel Yapı’nın medyadaki en etkin kalesi Zaman gazetesi de mahkeme kararıyla kayyum yönetimine devredildi. Çalışanlar, ana giriş kapısını kilitledi.

Bank Asya, Samanyolu Yayın Grubu, Kaynak Holding ve İpek Holding’den sonra Paralel Yapının son kalesi Zaman gazetesi de dün kayyum yönetimine devredildi. İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, Zaman gazetesinin bağlı olduğu Feza Gazetecilik şirketine 3 kayyum atadı. Mahkeme kararında, şirketin çıkardığı Zaman gazetesinin FETÖ/PYD örgütünün yayın organı haline geldiği kaydedildi. Gazetenin FETÖ yapılanmasının faaliyetlerine katıldığı, faaliyetlerini meşru göstermek ve propagandasını yapmak üzere çalıştığı kaydedildi. Kayyum ataması ile bu faaliyetlerin önüne geçilebileceği düşünülen kararda, ceza muhakeme kararı 133/1 maddesi gereği, Sezai Şengönül, Avukatlar Tahsin Kaplan ve Metin İlhan’ın kayyum olarak atanmasına karar verildi. Bu kişilerin, FEZA Gazetecilik A.Ş’nin yönetim organlarının tüm yetkilerine sahip olduğu ve kayyumlara her bir şirket başına 10 bin TL ücret bağlanacağı öğrenildi.
PLATFORM KURULDU
Kayyum kararını bir gün öncesinden öğrenen gazete çalışanları, Yenibosna’daki binasının ana giriş kapısının zincirle kilitledi. Bina önünde toplanan çok sayıda kişi, ellerinde dövizlerle kayyumların gelmesini bekledi. Bahçede toplanan gazete çalışanları “Özgür basın susturulamaz” yazılı şapkalar takarken, ellerinde de “Demokrasi zamanı” yazılı dövizler ve Türk bayrakları taşıdı. Bahçenin tel örgülerine Pak Medya-İş ile Aksiyon-İş tarafından pankartlar asıldı. Nazlı Ilıcak, Levent Gültekin, Şahin Alpay, Ahmet Turan Alkan, Mümtar’er Türköne’nin de aralarında bulunduğu bazı gazeteciler destek amacıyla binaya geldi. Gazete önünde platform kuruldu. Önceden hazırlanan platforma çıkan Zaman gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdulhamit Bilici, “Samanyolu’na, Bugün’e, İMÇ’ye, Bengü Türk TV’ye, Can Dündar’a ya da Zaman gazetesine yapılan çok yakın tarihte Türkiye normalleştiğinde bu sıkıntıları çekenler için bir şeref olacak” dedi. Konuşmacılar, “Burada sadece Cihan Haber Ajansı mikrofonu var” ifadesini kullandı. Ancak bir grup gazeteci bahçeye alınmadı.
İLK DESTEK CHP’DEN
Muhalefet partileri ise destek yarışına girdi. Siyasilerden ilk açıklama CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dan geldi. Kılıçdaroğlu “Kayyum kararı, medya özgürlüğüne yönelik hukuki bir ihlaldir” dedi. MHP’li Oktay Vural “Kayyuma alınıyor, atanıyor, karmakarışık bir Türkiye. Zaten Başbakanlık kayyumla yönetiliyor” ifadelerini kullandı. 
HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de “Böyle bir gelişmeyi darbe sürecinin bir parçası olarak değerlendiririz” diye konuştu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ise “Kayyum atama sistemi medyayı susturmanın yeni aracı oldu” açıklamasında bulundu. Kayyum kararının Zaman gazetesi, Cihan Haber Ajansı, Aksiyon Dergisi, Today’s Zaman, Radyo Cihan, Irmak Tv, Cihan Medya dağıtımı kapsadığı iddia edildi. Bu arada Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ölçer’in görevine son verildi. Ölçer’in yerine Mustafa Akçil atandı.

BAKAN YARDIMCISI BOYNUKALIN’DAN İLGİNÇ TWEET

17/25 Aralık darbe girişiminden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “İstedikleri kadar devlet içine sinsinler. Bu oyunu bozup inlerine gireceğiz” restini çekmişti. Kayyum atamasının ardından iktidar kanadından ilk tepki Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın’dan geldi. Boynukalın, “İnlerine girmişiz?” diye tweet etti. Cemaat üyeleri tepki gösterince Boynukalın “Paraleller sürekli “ahlâk” ile ilgili tweetler atıyor. Güçlüyken unuttuğunuz meziyeti, şimdi öfkeniz için kullanmayın” cevabını verdi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...