Biz bu acıyı çok iyi biliriz

Düzenleyen:
Biz bu acıyı çok iyi biliriz

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör örgütlerinin alçak saldırılarına maruz kalan bir ülke olarak Belçika’nın acısını hissediyoruz ve paylaşıyoruz 

Kızılay ve Beyoğlu’ndan sonra Avrupa’nın bürokratik kalbi Brüksel’de patlayan bombalar, Türkiye’de de geniş yankı uyandırdı. Kısa zaman önce benzer acıları yaşayan iki ülke arasında dayanışma üst seviyede yaşandı. Ankara’dan da art arda gelen açıklamalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır teröre karşı mutabakat çağrılarında bulundu. Belçika Kralı Philippe’yi arayıp taziyede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, bu zor gününde Belçika’nın yanındadır. Farklı terör örgütlerinin alçakça saldırılarına maruz kalmış olan halkımız, Belçika halkının acısını derinden hissetmekte ve paylaşmaktadır. Çok kısa bir süre önce Ankara’da PKK, arkasından İstanbul’da DAEŞ’in onlarca insanın hayatına mal olan saldırılarının ardından, şimdi de Brüksel’i hedef alan teröristler, hiçbir insani ve ahlaki değer ve sınır tanımadıklarını, kullandıkları alçakça yöntemler açısından birbirlerinden hiçbir farkları olmadığını bir kez daha göstermişlerdir” dedi. AB Bakanı Volkan Bozkır, patlamaları DAEŞ’in rövanşist anlayışı olarak değerlendirdi. Avrupa Birliği’nin terör politikasını eleştiren Bozkır, Avrupa’nın kendisine zarar verebilecek örgütlerle mücadele edip, diğer terör örgütlerine göz yumduğunu kaydederek, “Yıllarca DHKP-C’nin lideri Belçika’da dolaşırken, bütün ikazlarımıza rağmen bir tedbir alınmadı. Türkiye’de onlarca cenazenin bir terör saldırısında kaldırıldığı bir ortamda PKK’nın bayraklarının Brüksel’de dalgalanması içimizi burktu. DAEŞ’in kaynağı da Avrupa ülkeleridir. Büyük bir çoğunluk Avrupa ülkesi vatandaşı olan militanlardan oluşmaktadır” diye konuştu. 
“HA SURUÇ, HA BRÜKSEL”
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Paris saldırısını yapanlar da, bizim yakalayıp da Belçika’ya teslim ettiğimiz kişilerdi. Sonra ne yapıyorsunuz? Belçika, Fransa hatta Avrupa halklarının seyahat özgürlüğünü kısıtlamak zorunda kalıyorsunuz. Teröriste seyahat özgürlüğü olmaz” derken Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Boko Haram’ın Afrika’da bir yaptığı bir saldırıyla, Suruç’taki katliamla, Brüksel’deki saldırının mantığı arasında hiçbir fark yok” dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...