Erdoğan: Şimdi hesap verin

Düzenleyen:
Erdoğan: Şimdi hesap verin

POLİTİKA Haberleri

"Gaziantep'te yakaladık, gönderdik, beyefendiler teröristi serbest bıraktı. Yazık oldu o insanlara. Hadi bakalım şimdi verin hesabını!"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DAEŞ teröristini bırakan ülkelerin hatayı kendisinde araması gerektiğini söyledi. Yozgat'ta gerçekleştirilen toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap eden Erdoğan, teröriste kucak açan Batı'ya gerekli uyarıları yaptıklarını belirterek özetle şunları kaydetti: "Biz dünyaya seslendik, 'Dikkat edin, bak biz damdan düştük, biz bedel ödedik, yanlış yapıyorsunuz' dedik. Ama bunlar bölücü terör örgütünün mensuplarına Avrupa Konseyi'nin yanında çadır kurduruyorlar, oraya teröristlerin resimlerini astırıyorlar. Çadırda da paçavralarını dalgalandırıyorlar. Bak iki gün sonra ne oldu? Alma mazlumun ahını... Yazık oldu o insanlara. Bu tür aciz yönetimler, işte Gaziantep’te biz yakaladık, deport ettik, gönderdik, beyefendiler teröristi kalktılar gereken uygulamayı yapmayıp serbest bıraktılar. Hadi bakalım şimdi verin hesabını. Kardeşlerim terör sadece belli bir ülkenin değil tüm dünyanın sorunudur. İnşallah anlayacaklar.
PKK'YA:  Erdoğan, törenin gerçekleştirildiği alanda asılan bir pankartın üzerinde yazılanlara dikkati çekerek, Güneydoğu'da devletin araç gereci ile açılan çukurları hatırlattı. Erdoğan, pankartın üzerindeki yazıyı okuyarak, "(Hendek sahipleri helak edildi.) Şimdi de hendek sahipleri helak ediliyor mu? Bitti, bu kadar." diye konuştu. Erdoğan, temmuz ayından bu yana geçen sürede terörle mücadele sırasında ülke genelinde şehit sayısının üç yüzü geçtiğini belirterek, teröristlerin yurt içinde ve yurt dışında verdikleri kayıpların bu sayının en az on katı olduğunun altını çizdi. 
 PARALEL'E:  “Devlet içinde devlet yok. Ne paralel devlet ne de bu ayrımcılar. Pensilvanya’dan beddualar sallıyor, ne oldu, hangisi tutuyor? Tutmaz ya, tutmaz, samimi değilsin, dürüst değilsin. Bu toplumu, bu milleti, bu ümmeti parçaladın.”
ABD VE RUSYA’YA: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bozok Üniversitesi tarafından kendisine verilen “Fahri Doktora” töreninde yaptığı konuşmada da Belçika’yı vuran terör olayı üzerinden ABD ve Rusya’ya mesaj gönderdi: Geçtiğimiz günlerde Belçika hükümetini eleştirmiştik, ‘Koynunuzda yılan besliyorsunuz her an sizi de sokabilir’ diye ikaz etmiştim. Maalesef Belçika’nın bugün içinde bulunduğu durum ortadadır. Aynı ikazı “PYD terör örgütü değildir” inadı içinde olan diğer ülkelere de yapıyorum. Belçika’da eylem yapan canlı bombaların DAEŞ’li  olması kimseyi aldatmasın. Çıkar çatışması içine girildiği an bölücü örgütün mensubu da benzer eylemi herhangi bir Avrupa, Amerika veya Rusya şehrinde yapabilir. Şimdi Rusya zannediyor ki “Moskova’da ben bunlara ofis açtırttım, bol bol da silah veriyorum…” Bumerang gibi döner bir gün seni de vurur. Bunu da bil. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...