#}

Erdoğan-Obama düşman çatlattı

Düzenleyen:
Erdoğan-Obama  düşman çatlattı

POLİTİKA Haberleri

“Obama, Erdoğan’la görüşmeyecek” yalanıyla algı operasyonu yapanlar yine hayal kırıklığına uğradı. Beyaz Saray’da buluşan iki lider, terörle mücadelede iş birliği mesajları verdi

Nuri ELİBOL WASHINGTON

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Washington’daki Nükleer Güvenlik Zirvesi çerçevesinde ABD Başkanı Barack Obama ile Beyaz Saray’da ikili görüşme gerçekleştirdi. 50 dakika süren görüşmede bölgesel güvenlik, terörle mücadele ve mültecilerle alakalı olarak Türkiye-ABD arasındaki iş birliği konuları ele alındı. Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, “Başkan Obama, şahsı ve halkı adına, Diyarbakır’daki terör saldırısında hayatlarını kaybedenler için taziye, yaralılar için de şifa dileklerini ileterek, Türkiye’nin güvenliği ve terörizme karşı ortak mücadele hususundaki desteklerini teyit etmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başkan Obama, DAEŞ’i geriletme ve ortadan kaldırmaya yönelik ortak çabaları daha artırmak için neler yapılabileceği konusunu da ele almışlardır” bilgisi verildi. Washington’da Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu 52 devlet ve hükümet başkanının katılımıyla Nükleer Güvenlik Zirvesi yapılıyor. Obama’nın, “nükleer silahlardan arındırılmış dünya” fikriyle 2010’da başlattığı ve 2 yılda bir tekrarlanan zirve bu yıl son defa toplanıyor. Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır’da 7 polisin şehit edildiği bombalı saldırıyla ilgili olarak, “Güvenlik güçlerimizin kararlı ve hassas mücadeleleri neticesinde büyük bir darbe alan ve kendi kazdığı hendeğe gömülen terör örgütü, bu tür hain saldırılarla yaşadığı yıkımı gizlemeye çalışmaktadır. Terörle mücadelemiz bu menfur eylemlerle asla sekteye uğramayacak, kararlı bir şekilde devam edecektir” ifadesini kullandı.

50 DAKİKALIK ZİRVE

Paralel Yapı ve destekçisi sol çevrelerin yalanlarına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Obama ikili görüşme gerçekleştirdi. Obama, terör saldırılarından duyduğu üzüntüyü Erdoğan’la paylaştı. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...