Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Devlet Bahçeli: Hiç kimse olağanüstü kongre beklemesin

Düzenleyen: / Kaynak: iHA
Devlet Bahçeli: Hiç kimse olağanüstü kongre beklemesin

POLİTİKA Haberleri  / iHA

MHP lideri Bahçeli, "Kolay kolay partiyi teslim edemeyiz. Yargı yolunu kullanacağız ve sonuna kadar da devam edeceğiz. Hiç kimse bizden olağan kongrenin dışında olağanüstü kongre beklemesin" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin MHP'li muhaliflerin lehine verdiği karara ilişkin, “Yargıtay’a müracaatımız olacak. Yargı yolunu kullanacağız. Sonuna kadar da devam edeceğiz. Hiç kimse olağan kongrenin dışında bizden olağanüstü kongre beklemesin” dedi. MHP Lideri Bahçeli, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin MHP'li muhaliflerin açtığı davada, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesine ilişkin kararıyla ilgili Parti Genel Merkezi önünde gazetecilerin sorularını cevapladı.

“Yürütmeyi durdurma başvurunuz olacak mı, yoksa parti içi muhalefetin görüşü biran önce olağanüstü kurultay yapılması yönünde” sorusuna Bahçeli, şunları kaydetti:

“Yargıtay’a müracaatımız olacak. O onların görüşüdür. MHP’nin de değerlendirmeleri ve görüşü vardır. O çerçevede hareket edeceğiz. MHP, hepinizin bildiği gibi fakat özellikle üzerinde durulmayan bir konu, Merkez Yönetim Kurulu’nu toplayarak 18 Mart 2018 tarihinde 12. Olağan Kurultay kararı almıştır. 12. Olağan Kurultayı yapabilmek için de 9 Ekim 2016 tarihinden itibaren ilçe kongre süreci başlatılıyor ve il kongre süreciyle devam ederek 12. Olağan Kongreye varılmak istenmiştir. Bu süreci sabretmeden, nereden etkilendikleri belli olmayan ve Türkiye’nin her tarafını da partideyken yapamamış oldukları üstün ziyaretlerle Türkiye’yi bu hale getirmek isteyen Milliyetçi Hareket Partisi’ni, kolay kolay partiyi teslim edemeyiz. Onun için yargı yolunu kullanacağız. Sonuna kadar da devam edeceğiz. Hiç kimse olağan kongrenin dışında bizden olağanüstü kongre beklemesin. Yargı yolunu kendileri kullandı, şimdi biz kullanmaya başlayacağız.”

“Kararı bekliyor muydunuz, mahkemenin yetkisiz olduğunu düşünüyor musunuz” sorusuna ise Bahçeli, “Bizim müracaatımıza mahkemenin yetkisi olmadığını hukukçu arkadaşlarımız tespit ederek savunmasını yaptılar. Böyle bir karar alternatif olarak aklımızdan geçiyor. Olur veya olmaz ama tabi şuan için Sulh Hukuk Mahkemesi’nin verdiği karar var. Bu karara MHP, hukuka duyduğu saygıdan dolayı bu karara da saygı duyuyor. Ancak hukuk yolunun tükenmediği kanaatiyle, hareket etmek suretiyle 18 Mart 2018 tarihinde olağan kongremizi gerçekleştireceğiz” yanıtını verdi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: iHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...