Güneydoğu’da 13 hassas karakol

Düzenleyen: / Kaynak: Milliyet
Güneydoğu’da 13 hassas  karakol

POLİTİKA Haberleri  / Milliyet

Güneydoğu’da; terör örgütü PKK’nın ve gençlik yapılanmasının bazı ilçelerdeki hendek ve barikatlarının temizlenmesine yönelik asker ile polisin ortak operasyonlarının ardından devlet, yeni tedbirler almaya yöneldi.

Bu çerçevede kritik yerleşim birimlerindeki bazı yerlere, özel harekat birimlerinin görev yapacağı polis güvenlik noktaları inşa edilecek. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün acil talebi üzerine polis güvenlik noktası inşa edilecek yerlere ilişkin kamulaştırma kararı Bakanlar Kurulu tarafından alındı. Türk Silahlı Kuvvetleri ile polis özel harekat birimleri, geçen yılın son aylarından itibaren Güneydoğu’daki bazı ilçelerde terör örgütü PKK ve gençlik yapılanmasının yerleşim birimlerinden temizlenmesine yönelik müşterek harekat başlattı. Operasyonlar, halen bazı ilçelerde sürüyor. Operasyonlar çerçevesinde, terör örgütünün barikat ve hendekleri temizleniyor. Devlet, aynı tablo ile yeniden karşılaşmamak için operasyonların önemli ölçüde tamamlandığı ilçelerde  önlem almaya yöneldi. Bu çerçevede kritik ilçelerin bazı mahallelerinde özel nitelikte karakollar kurulacak. Bu karakollarda, polis özel harekat unsurları görev yapacak.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN ACİL TALEBİ
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün acil talebi üzerine Bakanlar Kurulu, polis güvenlik noktalarının yapılacağı yerlerle ilgili kamulaştırma kararı aldı. Bu yerler ana hatlarıyla şöyle:
*Diyarbakır: Bağlar mahallesinde iki nokta. Kayapınar mahallesinde bir polis noktası.
*Hakkari: Çukurca ve Yüksekova’da polis noktaları.
*Mardin: Kızıltepe’de iki polis noktası.
*Şırnak: Cizre’de Yasef Mahallesi’nde iki polis noktası inşası. Nur ve Cudi mahallelerinde  de polis noktası inşa edilmesi. İdil’de Atakent mahallesinde iki polis noktası oluşturulması.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: Milliyet
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...